Dora Abodi a Londoni Divathéten - exkluzív képek és interjú

Dora Abodi a Londoni Divathéten - exkluzív képek és interjú

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

DORA ABODI luxus pret-a-porter márkája ismét meghívást kapott a London Fashion Weekre, amely keretében február 23-án bemutathatta 2015/16 őszi/téli kollekcióját. A nagyszabású shown ott volt az InStyle-nak tudosító Csalár Bence, aki exkluzív interjút készített a tervezővel.


A már többször reprezentált misztikus Unisus világ ezúttal betekintést enged egy egyedi, természetfeletti világba, ami tovább fokozta kíváncsiságomat a sötétséggel és futurisztikus részletekkel megfűszerezett tervezői világ kapcsán.

Kép



Belső csaták és harmónia érdekes fúziója jellemzi a kollekciót: a felrobbanó kristályos printek a belülről fakadó vívódást és a kreatív elme tobzódását hivatott felidézni, a légies és finom nőiesség könnyedén egyesül az asszimetrikus nyomatok, hullámos és karakteres élek, illetve tudatos, mértani pontossággal eltervezett szabálytalanságok által kínált alkotói szabadsággal.

Kép

A Dóra világára oly' jellemző vallási, illetve pogány téma bizonyos jegyei, jellemzői a bemutatón látható frizurában, sminkben és természetesen az egész látványvilágban visszaköszöntek. Kétségtelen: ez hívják kreatív koncepciónak!



 fotók: Martin Wanda
fotók: Martin Wanda


Számomra elképesztő élmény volt az első sorból figyelemmel kísérni az önálló performanszba hajló bemutatót, és később volt szerencsém a tervezőt is kérdezni.


Miben más szerinted ez a kollekció az ezt megelőző munkáidhoz képest?


A az ősz-téli kollekció rendkívül egységes, ennek ellenére sokszínű. Eddigi legnagyobb és legteljesebb munkám. A ruhák egytől-egyik hatalmas műgonddal készültek, olyan haute couture technikákkal, amelyeket mi fejlesztettünk ki. Vannak olyan ruhák, amelyeket még decemberben kezdtünk el és csak a divatbemutatóra lettek készen, annyira sok időbe telt az elkészítésük. Az új kollekcióval bevezettük kötött darabjainkat is, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. A zöld, kék, bordó, fekete színkombinációs sportos platformos cipők, combcsizmák megtervezése is izgalmas volt, a kivitelezésben Vágó Rékával kollaboráltunk. Az irizáló vagy fényes fekete szarv-hold clutchok, a kis hátizsákok és a sportos hegymászóövek is nagy kedvenceink a kollekcióból. A Dora Abodi nő még erősebb, szebb és magabiztosabb, mint valaha.
Kép


Hogyan zajlik nálad az inspirálódás folyamata?


Minden kollekció tervezésének első lépése a trendelőrejelzés, ami nagy vonalakban megadja a következő szezon színeit, formáit és mintáit. Mivel folyamatosan koncepciókban gondolkodom a kollekciók kapcsán, minden új kollekció előtt összeáll az a vízió, amit a kollekcióval szeretnék elmesélni. Az AW/15 olyan állandó kérdéseket boncolgat, mint például a hit vagy kétely, bátorság és félelem, jó és rossz erők, bűn es bűnhődés, harc vagy meghátrálás. A kollekció minden eleme ezt a vívódást közvetíti: a szétrobbanó kristályszerű felületek, dekonstruált formákból építkező harmóniák, szaggatott hatású, mégis finoman lebegő ruhák és rigid felületek találkoznak a 90-es évek londoni rave partyjaiból inpirálódó sportos megoldáokkal, sminkkel és hajjal. Idén minden részletet tovább fejlesztettünk, persze haute couture megoldásokkal.
Kép


Elképesztő mennyi ember jött el a show-ra. Mik a visszajelzések?


Igen, hatalmas sor várta, hogy bejusson a showra. Az óriási Unisus szobrot is imádták, a show végén mindenki az Unisussal selfizett, a komoly buyereinken keresztül az újságírókon át, jó volt látni, hogy önként csatlakoztak az Unisus kultuszához! Felkerültünk a Vogue UK oldalára, illetve sok válogatásban szerepelt a show.
Kép


Mesélnél a londoni bemutató előkészületeiről?


A 20 perces bemutatót körülbelül félév munka előzte meg, a tervezés után is rengeteg apró részletre kellett odafigyelni, ugyanis a kollekció az utolsó pillanatig változik. A bemutató előkészítése rengeteg szervezési feladattal jár. Többször ki kellett utazni a show előtt Londonba, például a castingra, ahova általában kb. 400 modell jön el. Egy délután alatt néztük végig őket. A haj és smink is több teszten ment keresztül, már hetekkel a show előtt elkészítettük a moodboardokat, egyeztettünk a londoni Tony&Guy vezető fodrászával és a Bodyshop csapatával. Pár nappal a show előtt letesztelék a sminket és a hajat, valamint a köröm design-t és persze kiszámították, hogy mennyi idő alatt tudnak elkészülni vele. A bemutatót megelőzte egy itthoni fitting is, minden darabot egyesével végigpróbáltunk egy modellen, hogy minden tökéletes legyen. Ezután összeállítottuk, hogy melyik darabot milyen sorrendben melyik modell fogja viselni a shown. És persze a megfelelő zene megtalálása és a hatalmas Unisus szobor legyártása és leszállítása sem volt egyszerű feladat. Összeségében nagyon komplex folyamat egy bemutató megszervezése.
 fotók: Pintér Krisztián
fotók: Pintér Krisztián


Hogyan tovább?


A következő lépés a Párizs Fashion Week és a Shanghai Fashion Week, itt már nem tartunk divatbemutatót, hanem showroomban lesz kiállítva a kollekciónk a buyereknek. Ősztől a Milan Fashion Week-et is felvesszük a programba és sose állunk meg egy percre sem, így már elkezdtem dolgozni a következő kollekción.
Kép

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Kép
Életmód

6 rákellenes tavaszi zöldség: most van szezonjuk!

Már nem sokáig élvezhetjük a tavasz szépségeit, így érdemes még most jó sokat fogyasztani az idényzöldségekből. Az alábbiakban olyan tavaszi zöldségeket hoztunk, melyek nemcsak ízletesek és kiváló fogyókúrás alapanyagok, de bizony még rákellenesek is. Mutatjuk is, melyek ezek.

Kép
Sztárok

Sokkoló történetek: 10 híres történelmi alak, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép
Életmód

Magyar is van köztük! 10 európai úti cél, ami igazi rejtett gyöngyszem

Nemcsak a legismertebb és legfelkapottabb helyszínek nyújthatnak nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget.

Kép
Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Neked milyen lépésekből áll a hajápolási rutinod? Biztos vagy benne, hogy eddig mindent jól csináltál? Cikkünkből megtudhatod!

Kép
Sztárok

Micsoda belépő! Anya Taylor-Joy élete legszebb ruhájában lépett a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére

A cannes-i filmfesztiválon mutatták be először Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth legújabb filmjét. Májusban kerül be a magyar mozikba a Furiosa: Történet a Mad Maxből!

Kép
Életmód

Ők 2024 legszerencsésebb csillagjegyei: május 25-e után megváltozik az életük!

Az asztrológus szerint a Jupiter hozza el a szerencsét ezeknek a csillagjegyeknek.