A szakértők szerint ez a legjobb időpont a reggelizésre - ha nem tartod be, elhízáshoz vezethet!

A szakértők szerint ez a legjobb időpont a reggelizésre - ha nem tartod be, elhízáshoz vezethet!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem mindegy, hogy mikor reggelizel! A rossz időpont elhízáshoz és bélproblémákhoz vezethet!

Az egészséges életmód szakértői és képviselői azt már nagyon jól beleverték a fejünkbe, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit mindenkinek be kéne tartania. A közösségi média felületeink és a virtuális receptes könyvünk is biztosan tele van már ötletekkel, már csak két dolog hiányzik: a motiváció, hogy el is készítsük, illetve az információ, hogy pontosan hány órakor is kell elfogyasztani a nap első étkezését. Most ezekre válaszolt a szakértő!

Ekkor érdemes reggelizni

Sokan pedzegetik a kérdést, hogy mikor kell reggelizni, vannak akik azt mondják, hogy 7-8 óra között, mások szerint akkor, amikor jól esik. Rhian Stephenson táplálkozási szakértő és természetgyógyász szerint nem létezik pontos időpont, amikor muszáj enni, viszont érdemes egy hüvelykujj szabályt betartani: a vacsora és a reggeli között legalább 12 órának el kell telnie. Amennyiben azok közé tartozol, akik mindezek ellenére sem bírnak reggelizni, akkor tedd ezt: felkelés után igyál egy nagy pohár citromos vizet. Ezzel egyrészről hidratálsz, másrészről pedig ásványi anyagokat juttatsz a szervezetedbe. Viszont, ha rá tudod venni magad, vagy szeretsz is reggelizni, akkor pedig érdemes fehérjedús és telítetlen zsírsavas ételt fogyasztani: például a tojás, a hal és az avokádó kiváló választás lehet. A megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása a nap elején csökkenti az éjszakai éhséget. Arról nem is beszélve, hogy a fehérje aminosavakból áll, amelyekre a szervezetnek szüksége van az izmok, csontok és bőrsejtek építéséhez és helyreállításához.

Kövessük a ritmust, amit a testünk diktál

Mindannyiunknak van egy belső órája – a cirkadián ritmus – ami fenntartja a 24 órás ritmusunkat, például, hogy mikor alszunk vagy eszünk. Ezenkívül trilliószámú baktérium van az emésztőrendszerünkben – amit együttesen bél mikrobiomnak nevezünk –, ami szintén követi a cirkadián ritmusát. Tehát, amint a bőrsejtek és a test is pihenő üzemmódba kapcsol alvás közben, fontos, hogy elegendő időt hagyjunk az emésztőrendszerünknek is a pihenésre és a regenerálódásra. A bélrendszerünkben van egy öntisztuló mechanizmus, viszont, hogy ez megtörténhessen, szüksége van a testünknek legalább 12 órára, amíg nem eszünk. A lényeg: minél hosszabb időt tartunk két étkezés között, annál gyorsabban működik az anyagcsere, és a bélnek is sokkal egészségesebb.

A reggeli kihagyása hízáshoz vezethet

A szakértő szerint azért is kulcsfontosságú a reggeli, mert ha ezt kihagyjuk akkor egyrészről kiéheztetjük a szervezetet, ami két dolgot is eredményezhet: vagy nem jutunk elegendő kalóriamennyiséghez, aminek következtében lassul az anyagcsere, vagy ellenkező esetben annyira kiéheztetjük a szervezetünket, hogy kétszer annyi kalóriát fogyasztunk el ebédre vagy vacsorára, mint amennyi egészséges lenne.

Kattints a galériára, és megtudhatod, mik a leggyakoribb tévhitek a reggelivel kapcsolatban, amit ideje elfelejteni!

Galéria / 4 kép

4 tévhit a reggelivel kapcsolatban, amit ideje elfelejtened

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.