Highlights of Hungary 2016: A Perceptual Thinkers kapta az InStyle különdíját

Highlights of Hungary 2016: A Perceptual Thinkers kapta az InStyle különdíját

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Teltházas díjátadó gálával zárult szerda este a Toldi Klubban a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A kurátorok által kiválasztott ötvenhárom jelöltből került ki az a tíz közönségdíjas, akikre a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak. A Forbes, az InStyle, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíjat is átadtak.


Az idei győzteseket látva nyilvánvaló, hogy egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket- mondta el Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlights of Hungary ötletgazdája.

10. Kreinbacher Birtok


Kép


A tizedik helyezett Kreinbacher Birtok az egyre menőbb magyar gasztronómia és dizájn ideális kombinációja: a somlói borászat legfinomabb borait közép-európai szinten is egyedülálló környezetben lehet elfogyasztani.




9. Maacraft


maacraft termékek2015tél
maacraft termékek2015tél


A kilencedik helyen a Miskolci Autista Alapítvány által létrehozott Maacraft végzett: a különleges alkotóműhelyben dizájnerek és autista fiatalok együt hoznak létre rendkívül magas színvonalú termékeket, így bizonyítva azt, hogy az autizmussal élőkben rejlő kreativitást igenis ki lehet aknázni.




8. Hajnali láz


Kép


A nyolcadik helyre a szülei megrázó szerelmi történetéből az év egyik legsikeresebb regényét író, majd pedig filmet készítő Gárdos Péter munkája, a Hajnali láz került.




7. Bánkitó Fesztivál


Kép


A hetedik az a Bánkitó Fesztivál, amely a tökéletes bizonyíték arra, hogy egy minden ízében kulturális nyári fesztivál megszervezéséhez nincsen szükség százmilliókra.



6. Autizmusbarát Kakaókoncert


Kép


A hatodik helyezett egy különleges zenei kezdeményezés, az Autizmusbarát Kakaókoncert lett, amely mind zenei felhozatalában, mind megvalósításában úgy lett kialakítva, hogy az autista gyermekek, testvéreik és szüleik egyaránt jól érezhessék magukat.




5. Midnight Music


Kép


Akárcsak a lista hatodik pozíciója, az ötödik Midnight Music is a Budapesti Fesztiválzenekarhoz és Fischer Ivánhoz fűződik: az éjfél előtt fél órával kezdődő komolyzenei koncertsorozat célja, hogy a klasszikus zenét kimozdítsa megszokott környezetéből és közelebb hozza a fiatalokhoz.




4. Kéktúra


Kép


A dizájn mint az újítás eszköze jelenik meg a negyedik helyen végző Kéktúra pecsételődobozokban is, melyeket Magyarország legnépszerűbb turistaútvonalán a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai állítottak fel, lehetőséget adva az egyedi pecsétek begyűjtésére a természetet szeretők számára.




3. A nagy DIY könyv


Kép


A harmadik helyen A nagy DIY könyv zárt, mely nem csupán 2015 egyik legszebb nyomtatott könyve, de a Do It Yourself mozgalom hazai bilbiája is, melyben 21 hazai blogger lakberendezéssel kapcsolatos ötletei találhatóak.




2. MagikMe


Kép


A második helyezett MagikMe az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már az UNICEF is felkarolta.




1. EggMap


Kép


2015 legkreatívabb projektjének pedig a magyar közönség az EggMapet választotta. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérni helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának is képes ellenállni.




InStyle különdíj: Perceptual Thinkers


Perceptual Thinkers (7)
Perceptual Thinkers (7)


Az InStyle különdíját Szűcs Péter főszerkesztő adta át az autizmussal élők különleges gondolkodásmódjára a divat eszközeivel reflektáló Perceptual Thinkers projektnek, a Forbes magazin különdíját pedig a szakmai újrakezdés lehetőségét biztosító 45+ Vállalkozói Program kapta Bayer Bencétől a Forbes magazin marketing vezetőjétől.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a Highlights of Hungary fővédnöke adta át Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által meghirdetett Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját a középiskolásoknak életúttanácsokkal szolgáló Így Dolgozunk Mi projektnek.

A jelöltek munkáiból márciusban kiállítás nyílik a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti Projekt Galériában.


Perceptual Thinkers: Divattal az autizmussal élőkért - interjú az alkotóval ide kattintva!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.