Indul a Highlights of Hungary, 2015 legkreatívabb magyar projektjeinek versenye

Indul a Highlights of Hungary, 2015 legkreatívabb magyar projektjeinek versenye

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Újra itt a Highlights of Hungary, ezúttal 2015 legkreatívabb magyar projektjeit keressük! Ahogy tavaly, idén is médiapartnerként támogatja az InStyle a kezdeményezést.


Oscar-díjra jelölt formabontó művészfilm, nők elleni erőszakkal foglalkozó művészeti projekt, gender témájú fotó-sorozat, közösségi barkácsműhely, vak fiatalokkal divatkísérletet megvalósító fodrász, autistákat segítő klasszikus zenei projekt, a terror jelenségeit átértelmező techno party, mozgássérülteknek készült térkép, egészségügyi ellátásról szóló fotó-dokumentáció - az elmúlt évben ismét számos olyan alkotás és projekt született a művészetek, a dizájn vagy éppen a közösségi szerveződések terén, amelyekre büszkék lehetünk.

Kép


A kreatív szakma értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel idén harmadik alkalommal rendezi meg a Highlights of Hungary-t, amelyre tizenegy kurátor nevezi az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott kreatív produktumokat a lehető legszélesebb spektrumból: akad közöttük fesztivál, verseskötet, autistákat megsegítő koncert, vagy éppen vállalkozókat támogató program.

Kép

“Mi magyarok rá vagyunk kényszerítve arra, hogy kreatívak legyünk. Ezért születik annyi zseniális kreatív projekt minden évben. Ez a verseny arról szól, hogy együtt örülünk ezeknek a sikereknek!” - vallja Remete Tibor, a Highlights of Hungary-t szervező Super Channel alapítója.

A kurátorok által kiválasztott 53 jelöltre február 10-ig lehet szavazni az esemény honlapján, a győztesek kilétére pedig a Toldi Klubban rendezett gálán derül fény február 17-én, ahol a tíz legtöbb közönségszavazatot kapott jelöltet díjazzák, valamint átadják az InStyle magazin különdíját.

Az esemény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese. Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser és Szabó Simon színész, rendező pedig az est házigazdái lesznek.
Kép

A Highlights of Hungary célja egy olyan platform létrehozása, amely szakmai alapokon áll, ám kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a magyarországi kreatív szektor éves sikereiről és eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez is, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak.
Kép

“A Highlights of Hungary sokféle és sokszínű, mint mi, mint a társadalom, amelyben élünk, mint a kultúra, amely körülvesz bennünket. A nyitottság ma talán mindennél fontosabb. Elfogadni, figyelni, megérteni-vágyni a másikat. Ízlést formálni az alkotók élet-feladata, nekünk, kultúrában dolgozóknak mindennek a teremtett gazdagságnak az ismerete és továbbadása a feladatunk” - vallja az esemény egyik kurátora és társ-házigazdája, Juhász Anna irodalmár és kulturális menedzser.
Kép

Unger András, a program egyik kurátora így fogalmaz: “A jelöltek kiválasztásában az alapelvem az volt, hogy mutassanak túl azon, amit általában véve gondolunk akkor, ha kiejtjük a szánkon, hogy kreatív projekt. Tágítsanak horizontot, rugdossanak küszöböket, lehetőleg annyira, hogy később ne csak úgy emlegessük őket, mint ügyes versenyzők az izgalmas dolgok dzsungelében, hanem mint olyanok, akik képesek verejtékezés nélkül a dzsungel fölé emelkedni.”
Kép

A projekteket jelölő tizenegy kurátor között akad újságíró, marketing-szakember és építész is. Ennek megfelelően a jelölt kezdeményezések is rendkívül sokfélék. A nagyközönség által is ismert filmek, kiállítások, fesztiválok, dizájnprogramok mellett olyan egyéni kezdeményezésű projektek is bekerültek a jelöltek közé, amelyet a kreatív iparon kívülről eső magánszemélyek indítottak. Budapest Főváros támogatásával a jelöltek munkáiból márciusban kiállítás nyílik a Főváros Kossuth Lajos utca 14-16. alatti kiállítótérben.
Kattints ide, nézd meg, kik az idei jelöltek és szavazz a kedvencedre!
Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.