Környezettudatosság a sminkkészletedben is? Így lehet fenntarthatóbb a mindennapos sminkrutinod - TESZT

Környezettudatosság a sminkkészletedben is? Így lehet fenntarthatóbb a mindennapos sminkrutinod - TESZT
Forrás: Annabelle Minerals

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Néhány egyszerű lépés bevezetésével kompromisszumok nélkül lehet környezetbarát a sminked és az arcápolási rutinod, elárulom a tippeket, amik nekem a legjobban beváltak!

A cikk támogatója az Annabelle Minerals

A divat- és szépségipar szerencsére már egyre több alternatívát kínál, hogy fenntarthatóbb mindennapokat élj, és nem, nem arra gondolok, hogy mindenről le kellene mondanod, és a természet leányaként sminkmentességet kéne fogadnod az idők végezetéig, sőt! Azoknak, akiknek fontos, hogy a napjukat egy kis smink felvitelével kezdjék - amit maximálisan megértek, hiszen amellett, hogy igazi zen rutint teremt reggel a tükör előtt, a smink magabiztosságot ad, és segít áthidalni azokat a nehezebb időszakokat, amikor a bőr kipattog, kipirosodik, vagy csak egy kis extra életteli színt igényel az arc -, remek hírrel szolgálhatok: akár az egész sminkkészleted fenntarthatóvá teheted, illetve egy kis odafigyeléssel a sminkfelviteltől a -lemosásig zero waste lehetsz!

Számomra mindig is fontos volt a környezettudatosság, és a mindennapokban is figyelek arra, hogy karbonlábnyomom csökkentsem. Régóta rajongok a sminktermékekért, és örömmel látom, hogy milyen remek alternatívák kínálkoznak környezetbarát csomagolású és összetételű alapozókra, púderekre, szemhéjpúderekre és pirosítókra is.

- Alberti Petra, főszerkesztő

4+1 pofonegyszerű tipp, amivel környezettudatos lehet a sminkkészleted:

  • tudatos csomagolás: keresd a minimalista, lebomló, komposztálható csomagolásokat, illetve az olyan márkákat, akik a kiürült tégelyeket visszaveszik, utántöltik
  • tudatos összetevők: keresd a természetes összetevőket, a natúrkozmetikum, cruelty free jelzéseket
  • gondold át: azt vedd meg, amire igazán szükséged van, próbáld kerülni a feleslegesen megvásárolt termékeket, árnyalatokat - erre remek segítség az Annabelle Minerals webshopjában lévő opció, amellyel "fel is próbálhatod" az adott árnyalatot (Az egyes árnyalatokra kattintva a leírás mellett megjelenik majd egy "Próbáld fel" gomb, arra kattintva virtuálisan fel lehet próbálni az árnyalatokat.)
  • sokoldalú termékek: válassz olyan sminktermékeket, amelyek több téren is bevethetők, például olyan pirosítót, ami szemhélypúderként is megállja a helyét

+1: sminklemosás: az eldobható vattakorongokat cseréld le kimosható pamutkorongokra

Kép

Környezetbarát&bőrbarát megoldás: ásványi sminkek - de mit is jelent ez?

Ásványi alapozó

Az ásványi alapozók innovatív kozmetikumok, melyek nemcsak gyönyörű külsőt kölcsönöznek, de ápolják is az érzékeny arcbőrt. Összetételük egyszerű, természetes alapanyagokból áll. A fényes hatású mika, antibakteriális hatású cink-oxid, az UVA/UVB védelmet biztosító titán-dioxid és a színt adó vas-oxidok, valamint ultramarinkék együttese biztonságos és időtálló sminket biztosít. Az ásványi alapozó nem tömíti el a pórusokat, így az arcbőr gondtalanul lélegezhet.

Extra piros pont: az ásványi alapozó utántöltő öko, újrahasznosítható papír csomagolásban kapható!

Amellett, hogy Bolygónk jövőjét is szem előtt tartom, nagyon érzékeny az arcbőröm, ezért a természetes, ásványi összetevők miatt még nagyobb lelkesen vágtam bele a terméktesztbe. A sminktermékek nem csak szépítenek, de egyszerre ápolják is a bőrt.

Az ásványi alapozó kapcsán ugyancsak szimpatikus, hogy felviteléhez folyékony társaival ellentétben nem a hamar elhasználódó szivacs applikátort kell használni, hanem tartós - és extra puha - ecsetet. Nekem a fényes hatású ásványi alapozók keltették fel az érdeklődésem, ezért arra esett a választásom. A felvitel könnyű, egyenletes, nem hagy maszkhatást.

Kép

Ásványi korrektor

Az Annabelle Minerals ásványi korrektora speciális feladatokra lett teremtve - segít elfedni a pattanásokat, elszíneződéseket és más bőrproblémákat. Az összetételben a fedő hatású titán-dioxid is megtalálható. A kozmetikum remekül fedi a pirult bőrt és az apró hajszálereket is. Emellett az antibakteriális hatású cink-dioxidnak köszönhetően csillapítja a bőr gyulladt pontjait, segíti a bőr regenerációját, valamint megelőzi a mitesszerek képződését is. A korrektort az ásványi alapozó első és második rétege közt ajánlott alkalmazni. Ennek köszönhetően az arcbőr makulátlan, természetes hatást kelt. 19 árnyalat közül könnyedén megtalálod a számodra megfelelőt.

Ásványi pirosítók

Az Annabelle Minerals ásványi pirosítója teljesen természetes, összetételében megtalálható a fényes hatású mika, mely természetes ragyogást kölcsönöz az arcnak és gyengéden kihangsúlyozza járomcsontot. Az összetételben megtalálható titán-dioxid hosszantartó hatást biztosít. Nyolc különböző árnyalatban elérhetők, az én személyes kedvencem a Peach Glow árnyalat, ami nagyon üde összhatást kelt, és pirosító funkciója mellett a szemhéjra is remekül bevethető.

Az ásványi pirosítókat a hozzájuk tartozó Annabelle Minerals szintetikus szálú ecseteivel ajánlott alkalmazni. Szálaiknak köszönhetően az termék jól tapad az ecsetfejhez, így sminkelés közben nem porzik. A pirosító alkalmazásához ferdén vágott fejű ecsetet ajánlanak, mely remekül illeszkedik az arc formájához és megkönnyíti a termék felvitelét.

Kép

Ásványi szemhéjpúder

Az Annabelle Minerals szemhéjpúderei teljesen természetesek, így nem bántják a szemhéj és a szem környékén található érzékeny bőrt, így allergiások, kontraktlencsések is bátran használhatják. Összetételükben többek közt a fehér agyag és a selyem is megtalálható, melynek révén a termék felvitele rendkívül egyszerű, nem porzik, hatása pedig hosszantartó. A termékben található mika a matt szemhéjpúder fényes hatását biztosítja, melynek köszönhetően a hatás lélegzetelállító - mély, ragyogó pillantást kölcsönöz.Az Annabelle Minerals kínálatában 17 db ásványi szemhéjpúder található, melyek összetételében mika, titán-dioxid és selyem található. Az én személyes kedvencem a LILAC árnyalat, ami nagyon vagány és játékos - én az ujjbegyemmel vittem fel a szemhéjamra a szemhéjpúdert, hogy még intenzívebb legyen a színeredmény.

Íme a végeredmény!

Kép

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Kép
Stílus

Meglepő fejezethez érkeztek az esküvői ruhatrendek: 2024-ben a szabadon hagyott keblek hódítanak

A mellek szabadsága újabb szinteket lépett és igazából meg sem állt az esküvői ruhákig.

Kép
Életmód

6 rákellenes tavaszi zöldség: most van szezonjuk!

Már nem sokáig élvezhetjük a tavasz szépségeit, így érdemes még most jó sokat fogyasztani az idényzöldségekből. Az alábbiakban olyan tavaszi zöldségeket hoztunk, melyek nemcsak ízletesek és kiváló fogyókúrás alapanyagok, de bizony még rákellenesek is. Mutatjuk is, melyek ezek.

Kép
Sztárok

Sokkoló történetek: 10 híres történelmi alak, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép
Életmód

Magyar is van köztük! 10 európai úti cél, ami igazi rejtett gyöngyszem

Nemcsak a legismertebb és legfelkapottabb helyszínek nyújthatnak nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget.

Kép
Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Neked milyen lépésekből áll a hajápolási rutinod? Biztos vagy benne, hogy eddig mindent jól csináltál? Cikkünkből megtudhatod!

Kép
Sztárok

Micsoda belépő! Anya Taylor-Joy élete legszebb ruhájában lépett a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére

A cannes-i filmfesztiválon mutatták be először Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth legújabb filmjét. Májusban kerül be a magyar mozikba a Furiosa: Történet a Mad Maxből!