Hihetetlen, de igaz: Leonardo DiCaprio kis híján ennek a szuperhősnek a bőrébe bújt

Hihetetlen, de igaz: Leonardo DiCaprio kis híján ennek a szuperhősnek a bőrébe bújt
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha a Sony kicsit engedékenyebb, akkor könnyen lehet, hogy mi is más filmek kapcsán emlegetnénk mostanság Leonardo DiCaprio nevét.

A legendás filmrendező, James Cameron bár az 1997-ben bemutatott Titanic című film kapcsán dolgozott először együtt Leonardo DiCaprióval, ám már jóval ezelőtt kiszemelte magának a tehetséges színészt, akinek nem is akármilyen szerepet szánt egyik, sajnos soha meg nem valósuló filmtervében.

James Cameron a Tech Noir: The Art of James Cameron című könyvében mesélt arról, hogy a Terminátor 2. után és a Titanic előtt gondolta úgy, hogy filmvászonra álmodja Pókember történetét. Igen ám, de akkoriban a rosszul megvalósított ötletek miatt még sehol sem volt a Marvel-filmek sikere. És bár a képregény atyja, Stan Lee is áldását adta a forgatókönyvre, a Sony viszont igényt tartott a jogokra és nem lelkesedtek James Cameron ötletéért, aki a pókjelmezt nem másnak szánta, mint Leonardo DiCapriónak.

Az első képregényadaptációt végül mégis Sam Raimi rendezésében mutatták be 2002-ben, melynek alapsztorija erősen hasonlít James Cameron ötletéhez, ő mégis úgy gondolja, hogy egy kicsit realisztikusabban ábrázolta volna Pókembert.

Szerettem volna valami olyat csinálni, aminek van egyfajta karcos valósága, ami hasonló a Terminátor és az Alien hangulatához. Úgy képzeltem, hogy: New York, itt és most. Egy srácot megcsíp egy pók, melynek hatására természetfeletti képességekre tesz szert és kitalálja magának Pókember figuráját, elkészíti a ruháját, ami persze szörnyű, így fejlesztenie kell rajta, és ez a legnagyobb problémája az az átkozott ruha. Ilyesmikre gondoltam. A valóság és az általános emberi élettapasztalat szintjén szerettem volna őt megalkotni. Szerintem jó móka lett volna megcsinálni ezt a filmet.

- írta a könyvében Cameron.

Külön érdekesség, hogy Leonardo DiCaprio mellett milyen nagy nevek jöttek még szóba. Nikki Cox alakította volna például Mary Jane Watsont, Michael Douglas J. Jonah Jamesont, Kevin Spacey a Zöld Manót, Katharine Hepburn lett volna May néni, Arnold Schwarzenegger pedig Doktor Oktopusz.

Az már csak hab a tortán, hogy az első két filmben Leonardo DiCaprio legjobb barátja, Tobey Maguire bújt a pókcsípéstől szuperhőssé változott srác szerepébe. Őt pedig ahogy azt már jól tudjuk Andrew Garfield, majd Tom Holland követte a ma már több milliárd dollár bevételt generáló Pókverzumban.


És ezt láttad már?

Galéria / 19 kép

19 híres filmszerep, amit majdnem más kapott meg

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!