Borítókép: 6 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz még augusztusban Forrás: Pexels

6 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz még augusztusban

Tihanyi Luca szerző fotója
Sokan félnek a Merkúr retrográd negatív hatásaitól, pedig akár szerencsét is hozhat az élet számos területén. Mutatjuk azokat a csillagjegyeket, akiknek az élete hatalmas változást vesz még augusztusban!

Érzed? Igen, visszatért a rettegett Merkúr retrográd. Nagyon sokan félnek ettől az asztrológiai jelenségtől, azonban a szakértők szerint nem muszáj, hogy a Merkúr retrográd rossz legyen. Ha tisztában vagy azzal, hogy mi okozza az apró kellemetlenségeket és kommunikációs zavarokat, akkor könnyedén elkerülheted. Azonban van 6 csillagjegy, akinek hatalmas változást vesz az élete még idén augusztusban! Mutatjuk, kik ők!

Ekkor lesz idén a Merkúr retrográd

Idén nyáron a retrográd augusztus 5-én, hajnalban kezdődik és augusztus 28-ig tart. A Merkúr visszafelé halad a földies Szűztől a tüzes Oroszlánhoz, augusztus 14-én pedig hivatalosan is átlép Szűzből Oroszlánba. Mivel augusztus 4-én, az újhold után néhány órával kezdődik az Oroszlánkapu, és a Vénusz ekkor lép be a Szűzbe, most van itt az ideje, hogy visszaszerezzük álmainkat és meggyógyítsuk szívünket. Augusztus 7-én anyagi szerencse érhet minket, amikor a Merkúr retrográd és a Vénusz találkoznak. Augusztus 18-a a retrográd legkedvezőbb napja. A Nap és a Merkúr egy cazimi nevű állapotban van. Ez az erős kapcsolat lehetővé teszi, hogy jövőbeli terveket készítsünk és átlássunk az esetleges ködön. Ekkor olyan tisztánlátásra tehetünk szert, amely átalakíthatja életünket.

Mi az a Merkúr retrográd?

A Merkúr retrográd egy optikai illúzió, amikor a Merkúr bolygó úgy tűnik, mintha hátrafelé mozogna az éjszakai égbolton. Valójában a Föld rövid időre lehagyja a Merkúrt a pályáján, ami azt a vizuális hatást kelti, mintha a bolygó visszafelé haladna. Asztrológiai szempontból a retrográdok – amelyek más bolygóknál is előfordulnak – akadályozzák az adott bolygó által uralt területeket. Mivel a Merkúr uralja a kommunikációt, az információt és az utazást, a retrográd időszak ezeket a területeket zavarhatja meg. A Merkúr retrográd alatt hajlamosak lehetünk gyors döntéseket hozni, impulzívan cselekedni vagy meggondolatlanul kimondani dolgokat. Fontos, hogy egy pillanatra megálljunk, mielőtt cselekszünk, és figyeljünk a kommunikációs félreértések elkerülésére.

Kattints a galériára, és mutatjuk azt a 6 csillagjegyet, akinek az élete hatalmas változást vesz még augusztusban!