A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod
A kálium
A kálium egy létfontosságú ásványi anyag és elektrolit, amelyre a szervezetnek szüksége van a normál vérnyomás fenntartásához, a tápanyagok sejtekbe történő szállításához, valamint az egészséges ideg- és izomműködés támogatásához.
Alapvető tápanyagnak számít, mert a szervezet nem tudja előállítani. Ezért fontos, hogy káliumban gazdag ételeket fogyasszunk. A legtöbb ember azonban nem jut elegendő káliumhoz az étrendből. Külföldi becslések szerint az amerikai felnőttek kevesebb mint 0,015%-a elégíti ki napi káliumszükségletét.
Mivel egy közepes banán ennek az ásványi anyagnak a napi ajánlott bevitel körülbelül 9%-át tartalmazza, a legtöbben ezt tartják a káliumbevitel növelésére szolgáló tápláléknak. Azonban nem csak a banán az egyetlen jó káliumforrás!
Galériánkban mutatjuk, milyen ételek gazdagok káliumban!
Az Éva magazin írása.