Borítókép: A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz Forrás: Unsplash

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!

Az első és legfontosabb lépés, ha egészségesebb szeretnél lenni, hogy a megfelelő táplálkozással elősegíted a bélrendszer, a szív, az agy és a bőr megfelelő működését. Szerencsére kimondottan sok olyan ehető finomság létezik, amely egyszerre több területen is képes jótékony hatásokat kifejteni az emberi szervezetben. Ilyen például a közkedvelt csonthéjas, a dió, egészen pontosan a dióbél. A témával kapcsolatban két elismert bőrgyógyász, Dr. Velusay Madathupalayam és Dr. Hannah Kopelman részletesen is elmondta véleményét.

Forrás: Unsplash/Pranjall Kumar
A dió jó hatással van a bőr és az agy egészségére.

Dió a ragyogóan szép, egészséges bőrért

Dr. Hannah Kopelman szakértő nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen beépítsék a mindennapos táplálkozásukba a diót, mert ez a szuperélelmiszer gazdag omega-3 zsírsavakban, különösen alfa-linolénsav tartalma magas, mindez pedig megszépíti az emberi bőrt. Ezek a zsírsavak segítenek a bőr védőrétegének fenntartásában és erősítésében, a nedvesség megőrzésében, az irritáló anyagok kiszűrésében. Aki rendszeresen fogyaszt diót, csodásan hidratált bőrre tehet szert, a szárazság és ekcéma pedig messzire elkerüli majd. Ha ez nem lenne elég, a doktornő szerint a dió gazdag antioxidánsokban, valamint magas az E-vitamin tartalma is.

„Az antioxidánsok megvédik a bőrt a környezeti tényezők, például az UV-sugárzás és a környezetszennyezés által okozott oxidatív stressztől. Az oxidatív stressz korai öregedéshez vezethet, beleértve a ráncokat és a bőr rugalmasságának elvesztését. A szabad gyökök semlegesítésével a dióban lévő antioxidánsok segítenek megőrizni a fiatalos, ragyogó bőrt” – magyarázta Hannah Kopelman.

A dió gyulladáscsökkentő hatású, ez pedig tovább fokozza bőrre gyakorolt jótékony ​​hatását. Az omega-3 zsírsavak és antioxidánsok kombinációja segít leküzdeni az esetleges gyulladást, amely kulcsfontosságú a különböző bőrbetegségek esetében, beleértve a pattanásokat, pikkelysömört és ekcémát. Ezenkívül a dióban lévő cink elősegíti a bőr gyógyulását és segít a gyulladásos bőrbetegségek gyógyításában, így értékes kiegészítője a bőrbarát étrendeknek.

Dió az agyi egészség megőrzéséért

Dr. Palansamy a fentieket azzal egészítette ki, hogy elmondta, a dió nagyon jót tesz a kognitív képességeknek, jótékonyan hat az agyi egészségre, a memóriára. „A dióban lévő antioxidánsok megküzdenek a szabad gyökökkel, amelyek egyébként az agysejtek pusztulását okozzák” – magyarázta a szakember, majd hozzátette, egy kis dió reggelire segít felturbózni az agyat: az agysejtek fénysebességre kapcsolnak ennek az ételnek köszönhetően.

Most pedig kattints a galériára, és mutatunk 4 olyan ételt, amit könnyedén beépíthetsz a menüdbe, és laposabb lesz tőle a hasad!