Az egészségügyi szakértők egyetértenek: a tejfajta, amelynek fogyasztását azonnal abba kellene hagynod
A tej már nagyon régóta alapvető tápláléknak számít a világ szinte minden táján, nagyon sokan naponta fogyasztják a tej különböző fajtáit és tejtermékeket. A tehéntejből készült termékeket például azért kedvelik, mert viszonylag sok fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, így erősíti a csontokat, segíti az izomépítést, támogatja az immunrendszert.
Mindennek ellenére az elmúlt években csökkent a népszerűsége, és berobbantak az alternatív, növényi tejek a köztudatba, melyek legtöbb változatára hivatalosan egyébként növényi italként kell hivatkozni, ám a legtöbben mégis tejként ismerik őket. Fogadjunk, hogy te is úgy tudod, ezek a tejalternatívák egytől egyig szuper egészségesek, pedig sajnos ez nem teljesen igaz. A dietetikus szerint ugyanis a kókusztej nem tesz jót a metabolizmusnak, vagyis az anyagcserének.
A kókusztej lassítja az anyagcserét
A kókusztejet a frissen feltört kókuszokból nyerik ki, ez a legtöbbször fémdobozban árult termék nagyon krémes és ízes, nem csoda, hogy annyiféle konyha használja előszeretettel, szinte minden ételt fel lehet dobni vele és még a kávéban is finom. Ugyanakkor nem árt, ha tudod, hogy érdemes vele csínján bánni, mert lassíthatja az anyagcserét.
„Az anyagcsere lassulását természetesen nem csak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús” – tette még hozzá a szakértő, aki szerint a kókusztejjel kapcsolatban a mértékletesség a legfontosabb. Szóval, ha teheted, főzéskor mindig mérd le konyhai mérleggel, mennyit használsz belőle vagy akár le is cserélheted olyan növényi italra, ami kevésbé zsíros.