Borítókép: Egy laza kis főzés? - Házi sajtos grissini Forrás: gettyimages.com

Egy laza kis főzés? - Házi sajtos grissini

Sós nasi nélkül élni lehet, de nem érdemes!

Hozzávalók:

  • fél kg liszt, 2 tasak instant élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, kb. 3 dl langyos víz, gouda sajt, olívaolaj.
Forrás: gettyimages.com

Elkészítés:

  1. A tésztához dolgozd össze alaposan kézzel vagy dagasztógéppel a lisztet, élesztőt, cukrot, sót majd a langyos vizet. Egy kis gömböc tésztát fogsz kapni aminek a tetejét szórd meg egy kevés liszttel, majd takard le egy konyharuhával és minimum fél órát hagyd meleg helyen dagadni/pihenni.
  2. Ezalatt melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Fontos, hogy a sütő aljába rakj egy közepes tepsibe vagy hőálló tálba vizet (kb. 3-4 cm magasságú víz férjen bele), ez majd sütés közben lesz fontos, így nem lesz kemény a grissini héja.
  3. Ha a tészta megdagadt, vágd négyfelé. Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, kend meg olívaolajjal és reszeld rá a sajtot gazdagon. Kézzel kicsit nyomkodd a tésztába, majd a tésztát 4-5 cm-es csíkokra vágd fel.
  4. Fogj meg egy csíkot, a két végét egymással ellentétes irányba kezdd el csavarni, jó alaposan, egészen addig míg a tészta engedi. Az összetekert csíkokat helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe és dobd be a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor már kicsit barnásra sült helyenként.
  5. Frissen, melegen és másnap kihűlve is csodálatos harapnivaló.

És ezt láttad már?