Gasztro: Karamellás jegeskávé
Egy gourmet hűsítővel biztos sikert arathatsz a legkifinomultabb társaságban is. Íme az első jeges kávékülönlegességünk! Visnyei Kata ajánlja.
Karamellás jegeskávé
Hozzávalók:
- 2 kapszula Nespresso Caramelito Gran Cru
- 2 gombóc karamellás fagylalt
- Sózott karamellszirup
- 100 ml vaníliás tej
- tört jég
Elkészítés:
- Főzd le a Caramelito Grand Cru kávét, majd öntsd shakerbe.
- Add hozzá a karamellás fagylaltot, és rázd össze, amíg az állaga turmixos nem lesz.
- Ezután öntsd hosszú üvegpohárba, és adj hozzá 3 evőkanál tört jeget.
- A tejhabosítót állítsd hideg fokozatra, és az elkészült tejhabot lassan öntsd a pohárba.
- Jegeskávéd tetejét díszítsd karamellsziruppal. Hm!