Borítókép: Ezt az alapanyagot űzte ki végleg Gisele Bündchen a konyhájából - túl a 40-en jobban érzi magát, mint 20 évesen! Forrás: Theo Wargo/Getty Images for Karl Lagerfeld

Ezt az alapanyagot űzte ki végleg Gisele Bündchen a konyhájából - túl a 40-en jobban érzi magát, mint 20 évesen!

Ujvári Viki szerző fotója
Gisele Bündchen jó ideje új szintre emelte a táplálkozását!

Gisele Bündchent és nővéreit édesanyjuk 1993-ban beíratta egy modelltanfolyamra, aminek elvégzése után jutalmul egy kiránduláson vettek részt. Ennek a kirándulásnak a keretein belül mentek el São Paulóba és Rio de Janeiróba is, majd itt fedezte fel őt az Elite Model Management egy bevásárlóközpontban.

Nem sokkal később Gisele az Elite Model Look nemzetközi versenyén második helyezést ért él, majd 1995-ben São Paulóba költözött, hogy elindítsa modellkarrierjét. 1996-ban debütált a New York-i divathéten, innentől kezdve pedig a legnagyobb divatházak foglalkoztatták, miközben egyre több címlapon tűnt fel. Gisele Bündchen nevét szélesebb körben kétségtelenül a Victoria's Secret tette világszerte is ismertté, és a mai napig is a világ egyik legsikeresebb szupermodelljeként tartjuk számon. A 43 éves modellről pedig régóta köztudott, hogy kiemelten fontosnak tartja azt, hogy ne csak testileg, de lelkileg is mindig a maximon legyen. A kétgyermekes szépség gyakran beszél a diétáiról és wellness-rutinjairól, a közelmúltban pedig azt is elárulta, hogy milyen ételeket nem fogyaszt soha. „Számomra a fehér cukor méreg. Annyi más módon is édesítheted a finom fogásokat” - említette meg egy interjú során, majd arra is kitért, hogy ő cukor helyet leginkább mézet, juharszirupot és datolyát használ. A Healthy Lifestyle Cookbook című könyvében is szót ejt erről: „Csak semmi McDonald's vagy muffin. A testem a templomom, és a templomom szent. A feldolgozott ételek fogyasztása pedig nem azt jelenti, hogy szeretem magamat”.

A brazil modell nem mindig volt ilyen egészségtudatos. Elmondásai szerint tizenéves korában és a húszas évei elején még cigarettával és kávéval indította a reggeleket. Ez a gyors tempót diktáló, egészségtelen életmód végül meghozta a negatív hatását: „Egy alagútba kerültem; nem kaptam levegőt. Aztán elkezdtem fotózásokra járni, és úgy éreztem, hogy megfulladok. A kilencedik emeleten laktam, és a lépcsőt kellett használnom, mert féltem, hogy beragadok a liftbe, és hiperventillálni fogok. Tudod ez az érzés, amikor még akkor sem kapsz levegőt, ha nyitva vannak az ablakok, és úgy érzed, hogy »nem akarok így élni«” - mesélte a CBS Sunday Morning című műsorában.

Ma már reggel 5-kor kezdi a napját meditációval és egy pohár citromos vízzel, majd edzéssel folytatja a napindító rutint. Étrendjét általában a tojás, a turmixok, a különféle zöldségeket és fehérjegazdag ételek határozzák meg. Jelenleg az egészséges táplálkozás és a hosszú élet oldaláról közelíti meg a dolgokat: „A testemre templomként tekintek. Nem akarom lomhának érezni magam evés után. Nem akarok se hasfájást, se székrekedést. A célom az, hogy a lehető legtovább éljem a lehető legjobb életet”.

Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged!