Meglepő lista! Ezek a zöldségek ugyanannyi fehérét tartalmaznak, mint a hús
Sokan nem tudják, de húsok mellett a zöldségek is kiváló fehérjeforrást jelenthetnek. A húsok teljes érétkű fehérjében gazdagok, ez azt jelenti, hogy minden esszenciális aminosavat tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van. Ezzel szemben a zöldségek nem teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, de kombinálhatók más növényi eredetű élelmiszerekkel a teljes fehérje bevitelének biztosítása érdekében. Érdemes megérteni, hogy a hús és a zöldség más tápanyagokat biztosít a szervezet számára. A húsok jó B-vitamin-források, míg a zöldségek rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok.
A növényi alapú fehérjeforrások kiválasztásakor fontos, hogy változatos étrendet kövess, és különböző típusú zöldségeket fogyassz. Ezzel biztosíthatod, hogy a szervezeted megkapja az esszenciális aminosavakat.
Miért ajánlott a zöldségek fogyasztása?
A zöldségek fogyasztásának számos előnye van a hússal szemben. A zöldségek általában kalóriaszegényebbek, zsír- és koleszterinmentesek. Ezenkívül rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, amelyek esszenciálisak az egészség megőrzéséhez. A zöldségek fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek, a stroke, a 2-es típusú cukorbetegség és egyes rákbetegségek kockázatát is.
Ha növelni szeretnéd a fehérjebeviteledet, és ugyanakkor egészségesebb étrendet szeretnél követni, próbálj beépíteni több zöldséget az étrendedbe. A fent említett zöldségek csak néhány példa a sokféle finom és tápláló zöldségre, amelyek kiváló fehérjeforrást jelenthetnek számodra. Mutatjuk is, melyek ezek!
Következzenek a zöldségek, amiknek igen magas a fehérjetartalma!
Az Éva magazin írása.