Borítókép: A benned élő harcos - megjelent a Men's Health legújabb száma

A benned élő harcos - megjelent a Men's Health legújabb száma

Mondják, hogy ez a test évtizede. Mind jól akarunk kinézni, értékmérő a fizikum – egyikünk tesz érte, a másikunk meg mindig csak holnap kezdi...

Ehhez képest annyit ülünk a hátsónkon, amennyit előttünk még egyetlen generáció sem, és fejnehéz tevékenységekkel töltjük a napjainkat. Könnyű megfejteni, mitől olyan sikeresek az extrém kihívások, a hosszútáv futások, sárban kúszós akadályversenyek, túlélő túrák. Népszerű evolúciós elmélet, hogy a férfiaknak manapság hiányzik a fizikai erőpróba, a harc. Az év végi belassuláshoz ezért olyan olvasnivalókat gyűjtöttünk össze neked, amik remélhetőleg arra inspirálnak majd, hogy felállj a fotelből, és megküzdj magadért a modernkori enyészettel.

A decemberi számban harcosokkal találkozol. Tóth Ádám akadályfutóval, akit egy eszméletvesztéssel járó áramütés sem akadályoz meg abban, hogy győztesként érjen célba.

Gömöri András Mátéval, aki rácáfolva a musical-színészeket kísérő sztereotipiákra, akár nyakig érő hóban is megmássza a Tátrát, hogy méltónak érezhesse magát deszantos édeasapja emlékéhez.

Meg persze Chris Hemsworth „Thorral”, akinek a karja meggyőzően dagad a címlapon.

Austin Murphey és Gordon Wright öt hegyen átívelő, dögkeselyűktől kísért vergődése – melynek árán a Leggyorsabb Ismert Időeredmények nevű honlap ranglistájára igyekeztek felkerülni – kimeríti az őrültség fogalmát.

A Jégemberként is ismert Wim Hofról szóló riportunk pedig az elmúlt évek egyik legérdekesebb Men’s Health cikke. Erősen elgondolkoztat arról, milyen tudatszinten létezhetnénk mi, teljesen hétköznapi halandók is, ha szélesebb körben terjedne Hof módszere.

És ha a digitális detoxról olvasva végre lerakod a mobilod, neki is foghatsz, hogy megvalósítsd a saját harcos kalandod.