Carlos Orosco Forrás: runnersworld.com

Orvosai két évet jósoltak neki 300 kilósan, jelenleg maratonra készül

Carlos Orosco 300 kilóról fogyott le drasztikusan.

Carlos Orosco jelenleg 41 éves, ami már csak azért is nagy szó, mert az orvosai szerint már halottnak kéne lennie. A michigani férfi mindig is jól megtermett volt, majd 30 éves kora környékére lett extrém túlsúlyos. A gyorskaják mellett rengeteg alkoholt fogyasztott, ennek következtében pedig magas vérnyomással, keringési problémákkal és köszvénnyel küzdött.

38 éves korára odáig jutott, hogy a szakemberek már lábainak amputációjáról egyeztettek. Orosco ekkor 300 kilót nyomott, ez jelentette a fordulópontot, rájött, hogy gyökeres változásra van szüksége. Búcsút intett az egészségtelen étkezésnek és az alkoholnak, így hat hónap alatt 90 kilót fogyott.

Sosem felejtem el életem első 5K-s versenyét. Alig tudtam teljesíteni, de már közben arra gondoltam, hogy egyből jelentkezem a következőre. Teljesen magával ragadott a hangulat, nem sokkal később csatlakoztam is egy futóklubhoz, és elkezdtem az erősítő edzéseket is
mesélte az amerikai férfi.

Orosco jelenleg 85 kilogrammot nyom, túl van már néhány tucat 5K-s versenyen, októberben pedig az első félmaratonját is lefutotta. Elmondása szerint gőzerővel készül az októberi Detroit Marathonra, de addig is számos viadalon rajthoz áll.