Borítókép: Hivatalos: Őket tartják minden idők legszexibb férfi úszó olimpikonjainak a világon - több százezer szavazat érkezett! Forrás: Robert Gauthier/Los Angeles Times via Getty Images

Hivatalos: Őket tartják minden idők legszexibb férfi úszó olimpikonjainak a világon - több százezer szavazat érkezett!

Ujvári Viki szerző fotója
Az olimpikonok ezen szemrevaló listáján ráadásul egy magyar sportoló is helyet kapott.

Július 26-án kezdetét vette a XXXIII. nyári olimpiai játékok, melynek idén Párizs ad majd otthon. Egészen augusztus 11-ig pedig 32 sportágban - közülük nyolc több szakágból áll - szállnak majd versenybe a sportolók az ötkarikás játékok érmeiért.

1896-ban az első modern nyári olimpián már a játékok között szerepelt a férfi úszás a görögországi Athénban, és azóta is az egyik legnagyobb figyelemmel kísért eseménynek számít. A sportteljesítményeken túl nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy nők millióit a vízbe csobbanó férfitestek látványa is legalább annyira képes izgalomba hozni, mint az elért helyezések. És, ha már ennyire feleslegesnek érezzük azt, hogy tovább szépítsük a dolgokat, akkor következzenek a szemrevaló tények, azaz azon olimpián is szereplő férfi úszók, akik a rajongók szerint is súrolják a "forró" határát.

Hogy pontosan kik a valaha volt legszexibb olimpikonok a férfi úszók körében? A Ranker olvasóinak több százezer szavazata alapján össze is állt az a bizonyos top 10-es lista!