Borítókép: 6 stílusos hajszín 50 fölötti nőknek: a sztárok is imádják ezeket a nőies frizurákat! Forrás: GettyImages

6 stílusos hajszín 50 fölötti nőknek: a sztárok is imádják ezeket a nőies frizurákat!

Sok tévhit terjeng az öregedési folyamatokkal kapcsolatban, például az, hogyha a nők elérnek egy bizonyos kort, már megszűnnek stílusosak és divatosak lenni. Ez azonban egyáltalán nem igaz, hiszen számos módon feldobhatjuk megjelenésünket – már ami külső jegyeinket illeti. Például beújíthatunk egy szuper hajszínnel, mely az 50 fölötti korosztályban is garantáltan tarolni fog!

Az 50 éves kort elérő nők gyakran tapasztalják az öregedés egyes jeleit magukon, amihez hozzá tartozik, hogy a haj elkezd őszülni, de vannak, akiknél ez a folyamat már sokkal hamarabb, a 40-es vagy akár a 30-as évek beköszöntével jelentkezik. Minden csupán genetika és hajlam kérdése, bár vannak egyéb, őszülést befolyásoló tényezők is. Az őszülés teljesen természetes velejárója a kor előrehaladtának.

Életünk csúcsán, amikor szervezetünk teljesen megfelelően működik, a hajtüszőkben található melanociták termelik hajunk természetes színanyagát, a melaninokat. Amikor azonban elérünk egy bizonyos kort, a melanociták már nem termelnek annyi színanyagot, és a hajszálak áttetszővé válnak, ezáltal megkezdődik az haj őszülésének folyamata. Ekkor hajkoronánk pigmentsejtjeiben a melanin oxidációja gyorsabb ütemet vesz fel, ezáltal elveszítjük korábbi színárnyalatainkat, és a természetes hajszínünk fokozatosan egyre színtelenebbé válik, míg végül teljesen kifehéredik.

Megoszlanak a vélemények a nők hajfestési módszereivel kapcsolatosan, hiszen, míg az egyik tábor azt mondja, miért is ne lehetne az őszülés megjelenésével változatos és új hajszíneket beiktatni az életébe, addig a másik csoport a természetes őszülést előtérbe helyezve átadja magát az idő múlásának, és a fehéres árnyalatokat részesíti előnyben.

Szerencsére, az ősz hajszínt és a visszafogottabb árnyalatokat preferálóknak sem kell lemondania hajáról és annak ápolásáról a változó korba lépés idején sem, hiszen nagyon sok olyan elegáns és stílusos árnyalat van, melyre befesthetjük a hajunkat, hogyha nem vagyunk a korábbi, élénk és rikító hajszínek nagy rajongói.

Tudd meg galériánkból, melyek a legmenőbb színárnyalatok, ha beléptél a bűvös 50-es korosztályba!

És ezt láttad már? Ha még nem, akkor mutatunk 7 fiatalító frizurafazont is!