Borítókép: Ezzel a pakolási tippel több tízezreket spórolhatsz: Mutatjuk, hogyan férsz be egy kézipoggyászba Forrás: Unsplash

Ezzel a pakolási tippel több tízezreket spórolhatsz: Mutatjuk, hogyan férsz be egy kézipoggyászba

Tihanyi Luca szerző fotója
Mutatjuk, hogyan pakolnak a profik: ezzel a pakolási tippel nem kell súlyos pénzeket fizetned feladós bőröndre, ugyanis a kézipoggyászba is be fogsz férni!

A repülős utazások egyik legnagyobb kihívása a kézipoggyász praktikus és helytakarékos pakolása. A profik azonban tudják, hogy egy kis odafigyeléssel és néhány trükkel minden szükséges holmi elférhet anélkül, hogy feladott poggyászra lenne szükség. Az egyik leghatékonyabb módszer a tekerős technika, amely nem csak helyet spórol, de a ruhákat is gyűrődés mentesen tartja.

Ez a tekerős-módszer!

A tekerős módszer lényege, hogy a ruhákat nem hajtogatjuk, hanem szorosan feltekerjük. Ez a technika nemcsak helytakarékos, hanem segít megelőzni a ruhák gyűrődését is. Győződj meg róla, hogy a ruhák tiszták és szárazak. Ha szükséges, vasald ki őket előre, hogy simák legyenek.

Tekerés lépésről lépésre:

1. Ingek és pólók: Fektesd le az inget vagy pólót egy sima felületre. Hajtsd be az ujjakat a közepéhez, majd kezdd el szorosan feltekerni az aljától felfelé.

2. Nadrágok és szoknyák: Helyezd le a nadrágot vagy szoknyát. Ha nadrágról van szó, hajtsd be a szárakat úgy, hogy egyenes legyen. Kezdd el feltekerni az aljától a derék irányába.

3. Ruhák: Fektesd le a ruhát. Ha hosszú ujjú, hajtsd be az ujjakat, majd kezdd el feltekerni az aljától felfelé.

A szorosan feltekert ruhákat egymás mellé és egymásra is helyezheted, kihasználva minden rendelkezésre álló helyet. Elsőre furcsán hangzik, mert azt gondolnánk, hogy a vastagsága miatt ugyanott tartunk, pedig NEM! Próbáld ki, és te is meglátod! Hazafelé is jó szolgálatot tesz ez a módszer, ugyanis nem kell plusz bőröndöt szereznünk a szuveníreknek.

Forrás: Pexels

Jogos a kérdés: mi legyen a neszesszerrel?

A kézipoggyászban a neszesszereknek is különleges szerepük van, hiszen ezekben tartjuk a személyes higiéniás termékeinket és egyéb apróságokat. Íme néhány tipp a neszesszerek praktikus elrendezéséhez:

1. Használj átlátszó neszesszert: Az átlátszó neszesszerben könnyen megtalálod, amire szükséged van, és a repülőtéri biztonsági ellenőrzés is gyorsabb lesz.

2. Mini kiszerelések: Talán ez a legfontosabb! Teljesen felesleges egy hétre elvinnünk a nagy kiszereléseket, amiket itthon is több hétig használunk. Vásárolj mini kiszerelésű piperecikkeket, de sokkal költséghatékonyabb, ha a repülő szabványméretei alapján készített flakonokat vásárolsz, és ebbe töltöd át a sampont, balzsamot, mindent, ami kell.

3. Szilárd termékek előnyben: Ha lehetséges, használj szilárd szappant, sampont és balzsamot, mivel ezek kevesebb helyet foglalnak, és nem vonatkozik rájuk a méretszabályozás.

Most pedig kattints a galériára, és mutatjuk, mire figyelj, ha all-inclusive nyaralásra mész a családdal!