Borítókép: 15 éve tartó balszerencse érhet most véget a csillagjegyek számára: ilyen hatással lesz rád a Plútó Bakból való leköszönése! Forrás: Pexels

15 éve tartó balszerencse érhet most véget a csillagjegyek számára: ilyen hatással lesz rád a Plútó Bakból való leköszönése!

Sándor Zsuzsi - asztrológus szerző fotója
Plútó a Bakban – íme egy korszakzárás tanulsága az elmúlt 15 év tükrében asztrológusunk szerint!

Először is, nézzük meg, hogy „ki is” ez a méltatlanul rossz hírű Plútó és mi a feladata energiaközvetítés szempontjából. Sajnos a közhiedelmemben a népszerűségi lista sereghajtója ez a pici, de annál erősebb bolygó. Az erejét szerintem asztrológiai és energetikai szempontból mi sem példázza jobban, mint hogy a 2006-ban történt törpebolygóvá minősítése után másfél évvel, 2008 végén, mikor a Plútó átlépett a Bakba, így szólt: „Figyeljetek, mert durva korszakváltás következik és a törpebolygó spártai kegyetlenséggel nyakunkba borította a gazdasági világválságot”. Egyszóval a Plútó a gyökeres és mélyreható változások atomerőműje az életünkben. A Plútó tíz-húsz éves etapokban halad, mert egyéb aspektusoktól függően ennyi ideig tartózkodik egy jegyben, így hosszú távon osztja a feladatokat nekünk. A Plútót nevezzük még generációs bolygónak is mivel lassú mozgása miatt az adott korszak alatt született emberek személyiségére alapvető értékrendek és világszemlélet szintjén nagyon erős hatással van.

Forrás: Wikipedia
A Plútó nem kis hatást gyakorolt az életünkre 2008 óta.

15 éves történetet zárunk le hamarosan a Plútóval

Tekerd vissza gondolatban az „idővonaladat” 2008-ig és vizsgáld meg az elmúlt tizenöt évedet. Honnan hova jutottál, milyen akadályokkal, milyen feladatokkal küzdöttél meg az elmúlt tizenöt évben. Fejlődtél vagy visszafejlődtél? Javultak vagy romlottak az emberi kapcsolataid? Többnek vagy kevesebbnek érzed magad 2024-ben, mint 2008-ban? A saját magadnak adott válaszok alapján le fogod tudni vonni a következtetést, hogy vajon jó úton halad-e az életed és ennek tükrében mit érdemes lezárnod és mit érdemes tovább folytatnod. A Plútó feladata az értéket szétválasztani a salakanyagtól. Analógiás gondolkodásban a rothadás, a vírusok, az atombomba, az alvilág a megkísértés a mániákusság épp annyira a Plútó halmazába tartoznak, mint az alkímia, a főnixi témák, a spontán regeneráció, a kiapadhatatlan életerő, a megállíthatatlan szenvedély, az okkultizmus és a tiszta érzékelés. Ezek a tulajdonságok érkeztek meg 2008-ban a kemény, céltudatos, könyörtelen, kitartó, elvhű, aszkéta, érzelmileg visszafogott, tervező és eredményorientált Bak csillagkép területére.

A Plútó tanulsága a Bakban

A Bakban töltött tizenöt éves tananyaga a Plútónak lényegében annyi, hogy tanuljuk meg felismerni és alkalmazni az életünkben a helyes következetesség és az idejétmúlt dogmák közötti különbséget. Hogy a fegyelem a szigor és a kitartás nem egyenlő a leuraló és megfélemlítő tekintélyelvűséggel. A Plútó a Bakban megtanított minket arra, hogyan éljük az életünket - nem az irreális vágyakozás, hanem a szükségszerűség nézőpontjából. Kőkeményen legyalulta az összes szükségtelen dolgot az életünkből és munkára sarkallt, kitartásra ösztökélt minket. Ez sokszor járt nehézségekkel, fájdalommal, veszteségekkel, de ha megküzdéseink után tudatosan nézünk vissza a megéléseinkre, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy mindez értékesebb emberré formált minket. Van egy ősi mondás, miszerint a fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választás kérdése. A fájdalmaink tudják megmutatni nekünk, hogy mennyit bírunk, ha tudatosan dolgozunk velük, akkor a fájdalmaink képesek formálni az önbizalmunkat, az önbecsülésünket és az önértékelésünket. Ha a szenvedést választjuk, akkor a fájdalom mártírrá tesz minket és a szegény én megélési köreiben húzza le az életünket.

A bolygók mindig az adott csillagjegybe lépéskor és onnan kilépéskor fejtik ki legerőteljesebben a hatásukat, ezért következő két hónapban a feljebb leírtakkal kapcsolatban erős behatásokat érezhetünk majd a mindennapjainkban és a le nem zárt, meg nem fejlődött múlt béli dolgok csontvázként fognak kipotyogni a szekrényből! Tehát mély lélegzet és egy utolsó nagy hajrá, hogy a Plútó Bakból való leköszönését bajtársias tisztelettel búcsúztathasd! Igen, nem véletlenül írtam a tiszteletet. A Plútó akkor tud a szövetségeseddé válni, ha nem félelemmel, hanem kellő tisztelettel és alázattal követed és teljesíted a parancsait. Ebben az esetben főnixként születhetsz újjá a Plútó által vezényelt megpróbáltatásaidból.

Most pedig kattints és nézd meg, melyik az a 6 csillagjegy, aki egyszerűen imádni fogja a szeptembert!