Borítókép: Innen ered az őszi őrület, ami az egész világot lázban tartja! A pumpkin spice története egészen a 16. századig nyúlik vissza

Innen ered az őszi őrület, ami az egész világot lázban tartja! A pumpkin spice története egészen a 16. századig nyúlik vissza

Tihanyi Luca szerző fotója
A pumpkin spice ma már igazi őszi őrületté vált, és talán nem túlzás azt mondani, hogy sokan csak ezért várják ezt az évszakot. Te ismered a történetét? Mutatjuk!

A pumpkin spice mára igazi őszi őrületté vált, amit milliók várnak izgatottan minden évben. Nemcsak a kávézók polcaira, de az illatgyertyákba, édességekbe és sőt, még a kozmetikumokba is beférkőzött. Az őszi szezon egyik meghatározóbb íze és illata lett, ami már nemcsak az ínycsiklandó pitékre emlékeztet, hanem egy teljes életérzést közvetít. Sokan kizárólag a pumpkin spice miatt várják az őszt – hiszen a fűszeres kávé, sütemény vagy latte igazán hangulatossá teszi a hűvösebb napokat. Csak még tovább fokozta a tökök iránti mániánkat, és elengedhetetlen főszereplője az ősznek!

Elhoztunk nektek egy isteni pumpkin spice receptet, amit tehetsz a kávédba, süteménybe, pitébe, zabkásába, amibe csak akarod:

  1. Egy közepes lábosban melegítsd fel a sütőtök pürét közepes lángon.
  2. Add hozzá a barna cukrot, mézet és a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors), majd alaposan keverd össze.
  3. Hagyd, hogy a keverék lassan rotyogjon, és kevergesd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Ha kész, keverd hozzá a vaníliát, és egy csipet sóval emeld ki az ízeket.
  5. Hagyd kihűlni, majd tedd át egy tiszta üvegbe.

Most pedig kattints a galériára, és mutatjuk, honnan ered a pumpikin spice őrület!