A klasszikus morzsolós túrós süti
Vendégváráshoz is ideális ez a rendkívül egyszerű túrós süti, amelyet süteményes tepsiben ajánlunk elkészíteni. A receptet lásd alább!
Recept: Kalmár Virág, Fotó: Villányi Csaba
- 30 dkg liszt (a tésztához)
- 1 sütőpor (a tésztához)
- 1 tojás sárgája (a tésztához)
- 15 dkg cukor (a tésztához)
- 2 ek 20 százalékos kakaópor (a tésztához)
- 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű, a tésztához. Vagy ha tortaformában készül, akkor 10 dkg olvasztott, magas kakaótartalmú csokoládé)
- 75 dkg túró (a töltelékhez)
- 12,5 dkg vaj (szobahőmérsékletű, a töltelékhez)
- 20 dkg cukor (a töltelékhez)
- 6 tojás sárgája (a töltelékhez)
- 1 cs nem főzős pudingpor (a töltelékhez)
- 1 cs vaníliás cukor (a töltelékhez)
- 1 citrom reszelt héja (a töltelékhez)
1. Melegítsd 180 fokra a sütőt. Egy tálban keverdel a tészta hozzávalóit. Ha tortaformában csinálod, önts hozzá annyit az olvasztott csokiból, hogy ne száraz por, hanem nagyon kemény gyurmaállagú legyen.
2. Egy másik tálban keverd világos színűre a tojást a cukorral, majd add hozzá a többi hozzávalót.
3. Ha tortaformában sütöd, kábé a tészta egyharmadát nyomkodd a forma aljára, a második harmadot a falához. Ha sima tepsiben, akkor csak egyszerűen szórd bele a tepsibe a tészta felét – ne lepődj meg, nem áll össze!
4. Öntsd rá a túrót, majd morzsold rá a megmaradt kakaós lisztet. Süsd 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30 percig. Felvágás előtt hagyd teljesen kihűlni.