Fluffy omlett, a legmenőbb tojásétel: ezt edd, ha unod a rántottát
Rántottát mindenki tud sütni, igaz? Az omlett sem lehet tehát bonyolultabb – gondolhatnánk. És milyen igazunk lenne! Valóban nem sokkal bonyolultabb, a legtöbb ember mégis valamiért rosszul készíti el. Feltehetően nem a konyhatechnológiai tudás hiánya miatt, hanem amiatt, hogy nincs meg hozzá a megfelelő receptje. Az omlett ugyanis nem attól omlett, hogy nem kell kevergetni a serpenyőben, hanem attól hogy a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, majd összeönteni a sárgájával, hozzáadni némi lisztet, végül vajon meg kell sütni. Így készül tehát ez a tökéletes és felejthetetlen tojásos étel – legalábbis eddigi pályafutásom alatt így tudtam.
Míg bele nem futottam ebbe a habkönnyű csodába. Hallottad már valaha Antoine de Saint-Exupéry-től azt az idézetet, hogy:
Na ez a bölcsesség pontosan igaz az omlettra!
A fluffy verzióból ugyanis most kivették a lisztet, így már csak a tojás maradt, vagyis semmit nem tudnánk már elvenni belőle, de hidd el, hozzáadni sem kell, mert ez az egytálétel bizony úgy tökéletes ahogy van!
Na, jöhet a recept?