Borítókép: Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái Forrás: Bambuszmánia - Gap

Lakberendezőnk ajánlja: 2018 legmenőbb enteriőrmintái

Mojzes Nóra szerző fotója
Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amik idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy melyek az év legkelendőbb mintái az enteriőrökben, és lakberendezőként arra is adok ötleteket, hogyan használd őket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

2017-ben odáig voltál a geometrikus formákért vagy a trópusi mintákért: pálmalevelekért, papagájokért és flamingókért? Akkor van egy jó hírem! Idén nem kell lecserélned a cuccaidat, ugyanis minden marad a régiben. Vagyis majdnem minden…

2018-ban kicsit bővült a tavalyi geometrikus és egzotikus paletta. A kaktuszokat felváltották az ananászok – amiket már 2017-ben is megtalálhattál az üzletek polcain azonban nem ilyen mennyiségben. Az élénk karneváli színek buja, gazdag, energetizáló zöldekre váltottak, amelyek kiegészítik a trendi sötét bútorokat és falakat. Az óriási levélnyomatok, bogarak, pillangók, madarak és egyéb egzotikus állatok, megszállják az enteriőröket, és mindenféle geometrikus formák jelennek meg a falakon.

Dzsungel és botanika

A virágminták minden évben nagyon kelendőek, éppen ezért minden évben meg is újulnak picit. Van, hogy bizonyos növényfajták számítanak trendinek, de olyan is van, hogy a megjelenítésüktől lesznek igazán divatosak, például izgalmas léptékeket, nyomatokat vagy grafikákat használnak a tervezők.

Idén az óriási rózsaminták mellett az apró mintás virágmotívumok is hódítanak. De egyetlen botanikai irányzat sem tudja letaszítani a trónról a már említett egzotikus növény- és állatmintákat, amelyek egyaránt megjelennek a szőnyegeken, párnákon, függönyökön, de a tapétákon, sőt a bútorokon és egyéb lakberendezési kiegészítőkön is.

Habár ezek a minták akkor érvényesülnek igazán, ha keveset használsz belőlük, idén azzal is dobbanthatsz egy nagyot, ha mixeled a különböző színű, formájú és léptékű mintákat egy helyiségben. Kombináld bátran az élénk színeket a sötét tónusokkal, hogy igazán hatásos legyen a tér.

Forrás: InStyle

Geometria

Tavaly az egzotikus minták mellett a geometrikus motívumok is jócskán teret kaptak az üzletek polcain, és ez idén sincs másképp. Mindössze annyi változott, hogy míg múlt évben főként a textileken és lakberendezési kiegészítőkön köszöntek vissza, addig idén már nagyobb felületeket vívtak ki maguknak. Felmásznak a falakra tapéták, falfestések és egyéb faldekorációk, illetve csempék formájában.

Forrás: InStyle

Ha beújítanál néhány új lakberendezési kiegészítőt, összeválogattam néhány remek darabot, amiből érdemes lehet szemezgetned!

Ha az idei év trendszíneivel is képbe kerülnél, kattints a galériára!