Borítókép: 4 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz a szeptemberi telihold és holdfogyatkozás miatt - legközelebb egy év múlva lesznek ilyen energiák! Forrás: Envato

4 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz a szeptemberi telihold és holdfogyatkozás miatt - legközelebb egy év múlva lesznek ilyen energiák!

Tihanyi Luca szerző fotója
Különleges erők vannak készülőben, ugyanis holdfogyatkozás és telihold is lesz! 4 csillagjegy pedig különösen pozitív változásokra számíthat.

A legnagyobb drámát hozó égi esemény a holdfogyatkozás. Évente négy alkalommal fordul elő, és lényegében egy felerősített telihold. Ellentétben olyan jelenségekkel, mint a Merkúr retrográdok, amik általában váratlan fordulatokat hoznak. A holdfogyatkozás jelentése általában világosabb, különösen visszatekintve. Szeptember 18-án, kedden telihold és részleges holdfogyatkozás is lesz, ami különösen izgalmas, ugyanis az évben ez az egyetlen ilyen égi jelenség, a következő pedig majd csak egy év múlva lesz.

A szokásos teliholdak, amelyek havonta egyszer vagy kétszer történnek, lehetőséget adnak arra, hogy elengedjünk bármit, ami már nem szolgál minket. Lehetőséget kínálnak arra, hogy lezárjunk egy nagy projektet vagy előrébb lépjünk egy kapcsolatban. A holdfogyatkozás azonban olyan intenzív és felfokozott, hogy ilyenkor az a legjobb, ha egyszerűen hagyjuk, hogy a változások megtörténjenek.

Mi az a holdfogyatkozás?

Csillagászatilag a holdfogyatkozások akkor fordulnak elő, amikor a Hold teljes fázisában van. Mivel a Föld közvetlenül a Hold és a Nap között helyezkedik el, árnyékot vet a Holdra, elhomályosítva a fényét, és lenyűgöző vörös árnyalatot eredményez. Háromféle holdfogyatkozás létezik:

  • Teljes holdfogyatkozás: Amikor a Hold belép a Föld belső árnyékába (az úgynevezett umbrába), és minél több por vagy felhő van a Föld légkörében, annál vörösebb lesz a Hold.
  • Részleges holdfogyatkozás: Amikor a Nap, a Föld és a Hold nincsenek tökéletesen egy vonalban, és a Hold áthalad a Föld umbrájának egy részén, de az árnyék soha nem fedi le teljesen a Holdat.
  • Félárnyékos holdfogyatkozás: A legfinomabb holdfogyatkozás, amelyben a Hold áthalad a Föld félárnyékán, és a Hold csak kissé halványul el.

A holdfogyatkozás jelentése az asztrológiában

A teliholdak tökéletesek meditációra, kristályok feltöltésére. A holdfogyatkozások azonban sokkal ritkább és intenzívebb energiákat hoznak fel, mint a szokásos teliholdak. Az asztrológiában a holdfogyatkozások energiája annyira felerősödött, hogy a legjobb, ha inkább távol maradsz a rituáléktól. Gondolj rá úgy, mint egy villámcsapásra vagy egy erős viharra: a legjobb, ha félreállsz, és hagyod, hogy megtörténjen, még akkor is, ha káoszt hagy maga után. A holdfogyatkozások arra tanítanak, hogy egy tanulságot, sőt egy új utat találhatsz, miután a por elül.

A holdfogyatkozások felfordulást hozhatnak a legszorosabb kapcsolataidba. Az asztrológiában a Hold az érzelmeket, míg a Nap a magabiztosságot és az önképet jelképezi. Így a holdfogyatkozás jelentése az önmagaddal és másokkal való kapcsolataidra vonatkozik. Amikor a Hold a legfényesebb, egyben árnyékkal küzd (azaz egy fogyatkozással), lehet, hogy arra ösztönöz, hogy tisztábban lásd a saját árnyékaidat, mintákat vagy viselkedéseket, amelyek a kapcsolataidban játszódnak le. Most lássuk, kik azok a csillagjegyek, akiknek különösen pozitív változásokat hoz a szeptemberi telihold és holdfogyatkozás!

Kattints a galériára, és mutatjuk azokat csillagjegyeket, akiknek szerencsét hoz a szeptemberi telihold és holdfogyatkozás!