Unod már a csirkemellet? Így tedd izgalmasabbá és ízletesebbé!
Az egészségesen táplálkozók nagyon sokszor választják a csirkemellet, hiszen ez az egyik legsoványabb húsok egyike. Sajnos viszont könnyen meg lehet unni.
Mivel nincs túl jellegzetes íze (különösen a mellnek), ezért könnyű dolgod lesz vele, hiszen csak a megfelelő fűszereket kell összekeverned ahhoz, hogy isteni lakomát készíts belőle!
Próbáld ki a következő 4 variációt:
Ázsiai
- 1 ek. ötfűszer-keverék,
- 2 tk. citromhéj,
- 1 tk. só,
- fél tk. gyömbér,
- negyed tk. cayenne bors
Hagyományos sült csirke
- 2 tk. barna cukor,
- másfél tk. kakukkfű,
- másfél tk. paprika,
- fél tk. só,
- negyed tk. fokhagymapor,
- negyed tk. hagymapor,
- negyed tk. cayenne bors,
- negyed tk. mustár,
- feketebors
Tex-mex
- 2 tk. mexikói oregánó,
- 1 tk. csili,
- 1 tk. őrölt kömény,
- 1 tk. koriander,
- fél tk. só,
- fél tk. fokhagymapor
Közép-keleti
- másfél tk. bors,
- másfél tk, koriander,
- másfél tk. kömény,
- másfél tk. paprika,
- negyed tk. fahéj,
- negyed tk. kardamom,
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 csipet szerecsendió
A fűszereket keverd össze, majd alaposan masszírozd a csirkébe. Nincs más dolgod, mint megsütni őket!