6 éttermi szabály, amit muszáj betartanod diéta közben
Egy diétázó ember számára az étterem a legveszélyesebb aknamező. Ki tudja, mit tartalmaz a kínkeservesen kiválasztott étek, ami általában rostokban szegény, cukorban és/vagy sóban viszont annál gazdagabb. Vannak élethelyzetek, melyekben elkerülhetetlen az éttermi kajálás, ehhez nyújtunk most segítséget.
1. Ne koplalj egész nap az esti vacsorára
A szakemberek szerint baklövést követ el, aki ezt a taktikát választja, mert üres gyomorral sokkal nehezebb nemet mondani az egészségtelen nyalánkságokra. Egyél rendesen egész nap, így este könnyebben kerülöd el a kellemetlen kajakómát.
2. Nem mindegy, hogy van elkészítve
Az étlap a barátod, használd a segítségét. Általában az is fel van tüntetve benne, hogyan készül az aktuális fogás. Keresd a párolt, vagy grillen sült étkeket, úgy nem lehet baj.
3. A balansz a kulcs
Törekedj arra, hogy kiegyensúlyozott legyen az étel, amit fogyasztasz. Legyen benne zöldség, protein és komplex szénhidrát is.
4. Rendelj elsőként
Így könnyebben elkerülheted a csábítást, hogy valamelyik barátodhoz hasonlóan kevésbé tápláló ételt rendelsz.
5. Ne sanyargasd magad
Nem kell egyszerre lemondanod a borról, a kenyérről és a desszertről, válaszd azt az egyet, amelyik a legnagyobb örömet okozza neked.
6. Ne falj mértéktelenül
Az étel mennyisége legalább annyira fontos, mint a minősége. Az éttermek nagy része jócskán túllő az étkezésenkénti kalóriaadagon, úgyhogy nyugodtan hagyd meg a tányéron, ami már nem esik jól.