Borítókép: A hét táplálkozási tippje: Az egészséges sushi nyomában

A hét táplálkozási tippje: Az egészséges sushi nyomában

Így fogyaszd a japán finomságot, akkor nem lehet baj.

Sushi=hal=egészség. Nagyjából így gondolkodnak az emberek a közkedvelt japán étekről, de ennyire azért nem egyszerű a képlet. A szakemberek szerint egyes tekercsek tápértékben sokkal közelebb állnak a sült krumplihoz, ami messze nem a legegészségesebb étel.

Jessica Perez étkezési tanácsadóként dolgozik, elmondása szerint rengetegen fordulnak hozzá mostanában a sushival kapcsolatban.

Persze, alapvetően egészséges a sushi, de azért nagyon nem mindegy, hogy mit rendelünk. Csúsztatás lenne azt állítani, hogy egy japán étteremben csak egészséges dolgokat tud rendelni a vendég.

Perez szerint a lazacos tekercsekkel nem nagyon hibázhatunk, ezek ugyanis rengeteg Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ami nagyon jó hatással van a memóriára. Érdemes csínján bánnunk viszont a tonhallal és a makrélával, proteinhiányunkat inkább rákból, vagy kagylóból ajánlott pótolnunk.

A sushi rengeteg fehér rizst tartalmaz, ami alaposan megemelheti a vércukorszintet. Érdemes alternatív megoldásokat választani, a barna rizs és a quinoa is sokkal egészségesebb. A nyers halak is problémát jelenthetnek, ezek ugyanis könnyebben okozhatnak bakteriális fertőzést
magyarázta Perez.

A szakember szerint a gyömbért minden mennyiségben fogyaszthatjuk, ennek ugyanis nagyon alacsony a zsírtartalma.