A hét táplálkozási tippje: Az egészséges sushi nyomában
Sushi=hal=egészség. Nagyjából így gondolkodnak az emberek a közkedvelt japán étekről, de ennyire azért nem egyszerű a képlet. A szakemberek szerint egyes tekercsek tápértékben sokkal közelebb állnak a sült krumplihoz, ami messze nem a legegészségesebb étel.
Jessica Perez étkezési tanácsadóként dolgozik, elmondása szerint rengetegen fordulnak hozzá mostanában a sushival kapcsolatban.
Perez szerint a lazacos tekercsekkel nem nagyon hibázhatunk, ezek ugyanis rengeteg Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ami nagyon jó hatással van a memóriára. Érdemes csínján bánnunk viszont a tonhallal és a makrélával, proteinhiányunkat inkább rákból, vagy kagylóból ajánlott pótolnunk.
A szakember szerint a gyömbért minden mennyiségben fogyaszthatjuk, ennek ugyanis nagyon alacsony a zsírtartalma.