Ilyennek kéne lennie az étrendednek a 20-as és a 30-as éveidben
Folyamatosan változik a testünk, ami a 20-as éveink elején kezd lassulni, és ez a folyamat kitart egészen életünk végéig. Egyre komótosabb lesz az agyunk és az anyagcserénk is, éppen ezért fontos, hogy korunk előrehaladtával jobban figyeljünk arra, mit eszünk.
20-as évek
A dietetikus elmondása szerint a férfiak hajlamosak passzívvá válni a 30-as éveikben, így az ezt megelőző évtizedben kialakított étkezési szokások megakadályozhatják a későbbiekben trendszerűen felszaladó túlsúlyt. Érdemes betartani a napi 36 grammos cukorlimitet, illetve törekedni kell arra is, hogy mindennap bevigyünk legalább 30 gramm proteint. Sok gyümölcs és zöldség is ajánlott ilyenkor, illetve a teljes kiőrlésű termékek mellett némi zsír sem árthat.
30-as évek
Ökölszabályként elmondható, hogy ilyenkor már a szívünkért táplálkozunk. A 30-as éveinkben érdemes káliumban gazdag ételeket (banán, édesburgonya, babfélék) fogyasztani, ez ugyanis segíthet megszabadulni a testben található sótól, ami hosszú távon tehermentesíti a szervezetben tekervényező ereket. Jobb, ha a vörös húst az ünnepnapokra tartogatjuk, és nagy általánosságban ajánlott kiegyensúlyozott étrendet követni. Figyelj oda ezekre a szabályokra, hidd el, később hálás leszel magadnak érte.