Borítókép: Szórd ezt a kávédba, hogy finomabb legyen!

Szórd ezt a kávédba, hogy finomabb legyen!

Lehet, hogy mi inkább kihagynánk…

Mindegy, milyen kávét iszol, az a lényeg, hogy finom legyen. Sokan cukorral, vagy más édesítőszerekkel próbálják elvenni a kávé keserű ízét, azonban a kávérajongók egy csoportja kitalálta, hogyan lehet kiküszöbölni cukor nélkül a problémát.

Szerintük az a legjobb megoldás, hogy sót kell beletenni.

„Nem kell belőle egy teáskanálnyi sem, csak egy csipet, ami pont elég ahhoz, hogy elvegye a fekete keserűségét”
állítják a VinePair munkatársai.

Ha viszont ennél többet teszel bele, menthetetlen lesz az ital, szóval érdemes ebben az esetben tényleg odafigyelni a mennyiségre.

Egyébként a megfigyelést egy korábbi tanulmány is igazolja, mely szerint a só azért ízesíti jól a különböző ételeket, mert elnyomja a keserűségüket.

Ha szeretsz veszélyesen élni - vagy a barista nem volt a helyzet magaslatán, amikor megcsinálta a kávéd -, próbáld ki te is ezt a módszert!

Viszon érdemes csínján bánni a feketével, mert egyszerűen függővé válhatsz! Ha ezeket a jeleket tapasztalod, nálad is kialakult már a függőség: