Ezért legyen mindig tökmag a konyhádban!
Azt is elmondjuk, miért:
Magnéziumban és cinkben gazdag
A magnézium védi a szíved, erősíti a csontokat és az agyműködésre is pozitívan hat. A cink pedig elősegíti a sebgyógyulást és az immunrendszert is felvértezi, ráadásul a megfázás időtartamát is képes lerövidíteni.
Fehérjében és egészséges zsírokban bővelkedik
Bár mindenki étrendjébe érdemes beilleszteni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak abban is segít, hogy megfelelő mennyiségű fehérjéhez jusson a szervezetük. Az egészséges zsírok pedig jót tesznek a szívnek.
Rostban gazdag
A rostok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a belek működésében, valamint csökkentik a koleszterin és vércukor szintjét is.
Készítsd el!
Bár a boltokban is lehet kapni hántolt, pirított és sózott változatot is, otthon isteni csemegét készíthetsz belőle! A tökmagot pirítsd meg pár perc alatt olaj nélkül egy tapadásmentes serpenyőben és ízesítsd kedvedre bármilyen fűszerrel! A sós mellett nagyon finom a csípős és a fahéjas változat is.