Borítókép: Hitler ezért a romantikus filmért rajongott: avagy íme a történelem 12 legelítéltebb alakjának kedvenc filmjei Forrás: wikipedia

Hitler ezért a romantikus filmért rajongott: avagy íme a történelem 12 legelítéltebb alakjának kedvenc filmjei

Tihanyi Luca szerző fotója
Igen meglepő ez a filmes lista! A történelem legelítéltebb alakjainak kedvenceit gyűjtöttük össze, amikért egyébként sok millión rajonganak!

A történelem tele van borzalommal, és persze személyekkel, akik ezekért mind felelősek. Emberek ezrei, millióik vére tapad a kezükhöz, és rendkívül érdekes abba belegondolni, hogy mindezek ellenére a nap végén ők is olyan dolgokat szerettek, mint a hétköznapi emberek. Sokan közülük a filmek megszállottjai voltak, mi pedig összegyűjtöttük a történelem legelítéltebb alakjainak kedvenceit.

Nemzetközi történelemkönyvek lapjain szereplő diktátorok és vezetők közül sokan nemcsak politikával foglalkoztak, hanem számos más területen is érdeklődtek. Például elképzelhetetlennek tűnhet, de Adolf Hitler, a náci rezsim rettegett vezetője is volt olyan emberi vonásokkal bíró személy, aki szerette a filmeket. Minden este megnézte ugyanazt az ikonikus animációs filmet, amely sokunk gyerekkorának kedvence volt, és emellett még egy háborús romantikus filmet is abszolút kedvencének tartott.

Kattints a galériára, és mutatjuk, hogy melyek volt a történelem legelítéltebb alakjainak kedvenc filmje!