Borítókép: Angelina Jolie és Brad Pitt is Olaszországba utazik - Ezek a 2024-es velencei filmfesztivál legjobban várt filmjei Forrás: Fremantle

Angelina Jolie és Brad Pitt is Olaszországba utazik - Ezek a 2024-es velencei filmfesztivál legjobban várt filmjei

Ujvári Viki szerző fotója
A velencei filmfesztivál idén sem lesz unalmas: Daniel Craig egy meleg férfi szerepében tér vissza, miközben Angelina Jolie és Brad Pitt is tiszteletét teszi a nívós eseményen.

Augusztus 28-án kezdetét vette a 81. velencei filmfesztivál, ami egészen szeptember 7-ig tart majd, és bár már egy ideje tudni lehetett, hogy mely alkotások indulnak a fő nemzetközi versenyen, azért még így is sok izgalmat tartogat a világ egyik legfontosabbnak számító filmmustrája.

Idén a francia mozilegenda, Isabella Huppert által vezetett zsűri dönti el, ki viheti haza legmagasabb kitüntetését, az 1954 óta átadásra kerülő Arany Oroszlánt. A TIFF, azaz a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, a Telluride Filmfesztivál és a velencei filmfesztivál minden évben azon verseng, hogy melyiküknél mutatják majd be az adott év díjvárományos filmjeit. 2024-ben pedig a lagúnák városa jött ki abszolút a legjobban a versenyből.

Következzen a velencei filmfesztivál legjobban várt 8 filmje!

A velencei filmfesztivál mindig is a sztárok egyik nagy kedvence volt! Utazz velünk kicsit az időben...