Borítókép: Eláll a lélegzet! Mutatjuk a 2024-es velencei filmfesztivál legcsodásabb ruhakölteményeit Forrás: Stefania D'Alessandro/WireImage

Eláll a lélegzet! Mutatjuk a 2024-es velencei filmfesztivál legcsodásabb ruhakölteményeit

Ujvári Viki szerző fotója
A velencei filmfesztivál idén is varázslatos vörös szőnyeges pillanatokkal kápráztatott el minket. Mutatjuk a legszebb ruhákat!

Idén augusztus 28-tól szeptember 7-ig tartott a 81. velencei filmfesztivál, ahol ezúttal is számos olyan alkotást mutattak be, amik nagy esélyékkel indulhatnak majd a különféle filmes elismerésekért az elkövetkezendő díjátadó szezonban. A premierek mellett most sem szabad elfeledkezni a vörös szőnyeges megjelenésekről sem. Tavaly a hollywoodi színészek céhének, azaz SAG-AFTRA-nak a sztrájkja miatt sok világsztár kihagyta az eseményt, így külön öröm volt, hogy 2024-ben már ismét teljes gárdával emelték az egyébként is nívós filmmustra fényét!

A francia mozilegenda, Isabella Huppert által vezetett zsűri, idén a 21 indulóból Pedro Almodóvar első angol nyelvű filmjének, a Tilda Swinton és Julianne Moore főszereplésével készült, The Room Next Door című drámának ítélte oda az Arany Oroszlán díjat. Csak néhányat elismerést említsünk a 81. velencei filmfesztiválról: Nicole Kidman kapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Babygirl című filmben nyújtott alakításáért - a sztár édesanyja váratlan halála miatt nem tudott részt venni az eseményen, így a film rendezője, Halina Reijn vette át helyette az elismerést -, a legjobb színész Vincent Lindon lett a Jouer avec le feu című drámában hozott játékáért, a zsűri különdíját az April film kapta. Idén a fiatal tehetségeket díjazó Orizzonti versenyszekcióban magyar zsűritag is helyet kapott Reisz Gábor személyében. Eme kategóriában pedig a fődíjat egy román-szerb alkotás, a Bogdan Mureșanu rendezte Anul nou care n-a fost (The New Year That Never Came) kapta. A rövidre fogott szakmai pillanatok után mutatjuk is, hogy a sztárok idén milyen kreációkban emelték a vörös szőnyeg fényét. Meg kell hagynunk, hogy most sem volt könnyű dolgunk 17 estélyi pillanatra szűkíteni a kört.

Most pedig nézd meg a 81. velencei filmfesztivál legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatai, és ne felejts el utána szavazni!

Szerinted ki volt a legstílusosabb?
Rachel Weisz
Lady Gaga
Tilda Swinton
Julianne Moore
Cate Blanchett
Nicole Kidman
Angelina Jolie
Jenna Ortega
Catherine O'Hara
Winona Ryder
Taylor Russell
Lili Reinhart
Sophie Wilde
Isabelle Huppert
Emily Ratajkowski
Amy Ryan
Úrsula Corberó

És bár minden említésre méltó momentumot megmutatni lehetetlen lenne, azért megpróbáltuk csokorba gyűjteni mind közül a legmaradandóbb és legikonikusabb ruhaválasztásokat.