Borítókép: Így lesz a konzervekből ínyenc fogás Forrás: Getty

Így lesz a konzervekből ínyenc fogás

Feltankoltál (nagyon helyesen) csomó befőttet, olajos halat, szószokat, kompótot és már nincs ötleted, mit készíts belőle? Van pár tippünk!

A paradicsomos tészta és a tojásrántotta után vágynál valami nagyon gyors és finom ételre, de fogalmad sincsen, mit kezdj a sok konzervvel, amit nagy hirtelenjében össszevásároltál? Nem egyszerű úgy főzni ezekből, hogy az ételen ne érzzük, hogy tartós alapanyagból készült, de most olyanokat mutatunk, ami biztosan ízleni fog és nagyon gyors is. Mint például ez a meggybefőttből készült poharas sajttorta:

Poharas sajttorta meggybefőttel és darált keksszel
Sajttorta kekszmorzsával és meggybefőttel

Hozzávalók: egy csomag zabkeksz (háztartási is jó), 2 csomag natúr krémsajt, vaníliaesszencia, egy üveg meggybefőtt, vaníliás puding, 3 evőkanál méz, 1 citrom

Elkészítés: A kekszet daráld le és szórd egy pohár aljára. a krémsajtot keverd el egy teáskanál vaníliaesszenciával, reszeld bele egy citrom héját, keverd hozzá a mézet. A sajtkrémet kanalazd rá a kekszmorzsára. A meggybefőttet tedd egy lábasba és egy csomag vaníliapudinggal főzd fel a csomagon szereplő leírás szerint, csak most tej helyett a befőtt levét használd. Ha lanygosra hűlt a meggypuding, tedd a sajtkrémre. Tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy összeálljon.

És most még mutatunk 5 szupergyors és ínyenc receptet! Jó főzőcskézést!

Ha rengeteg csicseriborsókonzerved van otthon, akkor...