Borítókép: Nincs most ennél szexibb! Kendall Jenner és Gigi Hadid kezéből sem lehet kirobbantani ezt a kiegészítőt idén ősszel Forrás: Taylor Hill/WireImage

Nincs most ennél szexibb! Kendall Jenner és Gigi Hadid kezéből sem lehet kirobbantani ezt a kiegészítőt idén ősszel

Ujvári Viki szerző fotója
Az utóbbi években a könyvek kétségtelenül is a divatipar új trendkiegészítőivé váltak.

A divatszakmában mozgolódó arcokra a média hosszú ideje előszeretettel ragasztja rá a butácska jelzőt, és ezen sztereotípiától nem is szívesen szabadul már jó ideje a sajtó, ám most úgy tűnik, hogy pár könyv - ha csak csendben is -, de forradalmat indított, és még az is lehet, hogy egy ponton végül sikerül túlnőnie egy idejétmúlt előítéleten.

Az a tény, hogy a nők egyszerre okosak és még a divat iránt is kiemelt figyelemmel viseltetnek sokak számára annyira meglepő, hogy még egy egész estés filmet is ráhúztak. Elég csak a 2001-es Doktor Szöszire gondolnod! Most közel 20 évvel Elle Wood sikersztorija után, tényleg itt az ideje leszámolni az előítéletekkel. Gigi Hadid, Bella Hadid, Kendall Jenner és Kaia Gerber pedig mindent meg is tesznek azért, hogy kicsit felülírják a fejekben a dolgokat, ugyanis jó ideje könyvekkel egészítik ki a szettjeiket, amik nemcsak dísznek vannak ott, hanem olvassák is őket. A TikTok-on a Booktok közössége egyre nagyobb, míg az Instagramon a Bookstagram kifejezés hódít, ha megnézed akkor látni fogod, hogy hihetetlen divatosnak számítanak a könyvek, ami külön szívet melengető tény egy olyan világban, ahol minden annyira felgyorsult, hogy az ingerek túlpezsgése miatt a figyelem és a koncentráció sem annyira természetes jelenség már. A változó trendekre a könyvkiadók is nagyon jól reagáltak, hiszen sokan úgy döntöttek, hogy a már meglévő műveket egy modernebb, Z generációhoz szabott grafikai dizájnnal dobják ismét piacra, az ötlet pedig bevált! A divat és a könyvrajongók közötti híd végül a divatvilágban is éreztette magát. Gigi Hadid sárga capri nadrág és blézer összeállítását Albert Camus Közöny című könyvével egészítette ki a 2019-es milánói divathéten. Húga, Bella Hadid követte példáját és Haider Ackermann 2019 őszi-téli bemutatója előtt Stephen King A kívülálló című könyvével fotózták le őt.

Forrás: Arnold Jerocki/GC Images, Claudio Lavenia/Getty Images
Nemcsak Gigi, de Bella Hadid szettje mellett is jól mutatott a könyv.

Kendall Jenner is jó ideje szeret könyves fotókat posztolni.

Legutóbb pedig Kaia Gerbert csípték el New Yorkban Max Wolf Friedlich Job című színdarabjának nyomtatott kiadásával, a megjelenését pedig tovább fokozta egy beszédes pólóval, amin az állt: „Gyere át hozzám, nagyszerű könyveim vannak”.

A könyvek imádata tehát új hullámot kapott! Oprah Winfrey, Reese Witherspoon és Sarah Jessica Parker már eddig is jelentős összegeket kerestek könyvajánlóikkal, most pedig nagyon úgy látszik, hogy egy újabb generáció készül most arra, hogy egészen új és méltó fénybe helyezze a könyveket!

Kíváncsi vagy, hogy a sztároknak melyek a kedvenc könyvei? Galériánkból megtudhatod!