Forrás: goodhousekeeping
Kiadós tepsis melegszendvics, ami szikkadt kenyérből a legfinomabb
Ezt a sonkás-sajtos melegszendvicset akár 24 órával a sütés előtt is összeállíthatod, és ennél jobb villásreggelit nem is kívánhatnál a családodnak a ráérős reggeleken.
Pár szelet pékáru, tojás, tej, sonka, sajt és némi zöldfűszer alkotja ezt a mesés melegszendvicset, amihez érdemes szikkadt kenyeret használni, de nincsenek igazán szigorú szabályok, bátran kísérletezzétek ki együtt a számotokra tökéletes ízkombinációkat! Feldobhatjátok némi gombával vagy spenóttal, de tehetek egy próbát édes változattal is, amiben a sonkát és sajtot helyettesíthetitek bogyós gyümölcsökkel vagy épp banánnal.
Na, jöhet a család legújabb kedvenc receptje?
Sajtos-sonkás melegszendvics
Forrás: goodhousekeeping
Hozzávalók
- 2 ½ csészényi alacsony zsírtartalmú tej
- 8 nagy tojás
- 2 ek. dijoni mustár
- 1 tk. apróra vágott kakukkfű
- 1 nagy bagett vagy kenyér (vékonyan szeletelve)
- 25 dkg cheddar sajt (reszelve)
- 25 dkg sonka (vékonyan szeletelve)
- 1 ek. metélőhagyma (felaprítva)
- ¼ tk. só
- ¼ tk. bors
Elkészítése
- Vajazz vagy olajozz ki egy jénait.
- Egy nagy tálban keverd össze a tejet, a tojásokat, a mustárt, a kakukkfüvet, és fűszerezd sóval, borssal a keveréket.
- Helyezz egymás mellé annyi kenyérszeletet a jénaiba, ami teljesen lefedi, majd öntsd rájuk a tojásos keverék felét, a reszelt sajt felét, majd borítsd be néhány sonkaszelettel.
- Ismételd meg még egyszer a rétegezést, majd fedd le az egészet egy fóliával és pihentest minimum egy órán keresztül vagy akár egy egész éjszakán át.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, vedd le a fóliát a jénairól, majd süsd nagyjából 50 perc alatt szép aranybarnára.
- Hagyd állni 5 percig tálalás előtt, végül díszítsd a felaprított metélőhagymával.