Gyors lángos recept – hamarabb elkészül, mint ahogy megkapnád a strandon
Míg itthon hagyományosan élesztővel és többnyire burgonyával készítjük ezt az ízletes, laktató strandkaját, addig a külföldiek rákattantak a sütőporos változatára. Hogy miért? Mert baromi gyorsan elkészül és nincs vele annyira macera, mint a hagyományos lángossal.
Valóban pillanatok alatt elkészül, igaz sajnos ugyanolyan gyorsan el is tűnik majd a tányérokról, mégis megéri elkészítened, nekünk elhiheted!
Ha összedobtad az aranyló, kívül ropogós, belül puha sült kenyeret, a hagyományos fokhagymás vagy sajtos-tejfölös feltétek helyett, tegyél egy próbát külföldi módi szerint: szervírozd darált hússal, taco szósszal, guacamoléval vagy édesen fahéjas porcukorral!
Na, jöhet a recept?
Sütőporos lángos
Hozzávalók (8 adagra)
- 3 csészényi liszt
- 1½ teáskanál só
- 1 ek. sütőpor
- 4 ek. vaj (olvasztott)
- 1 csészényi víz (szobahőmérsékletű)
- földimogyoró-, sáfrány- vagy növényi olaj a sütéshez
Elkészítése
- Egy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a vajat és a vizet, amíg sima, homogén tésztát nem kapsz.
- Ezután vedd ki a tálból és oszd el 8 egyenlő részre, majd formálj belőlük golyókat.
- Egy enyhén lisztelt felületen, kézzel nyújtsd őket nagyjából 6 cm átmérőjű körökre.
- Felforrósított olajban süsd őket 3-4 percen keresztül, míg aranybarnára nem sülnek, majd egy papírtörlőn csöpögtesd le róluk a felesleges olajat.
Ha további gyors ételekre vágysz kattint a galériára, ahol találsz három, párperces tésztareceptet!