Borítókép: Ki mondta, hogy gyümölcsléből nem készülhet isteni, szuper egészséges pohárdesszert? Most bebizonyítom, hogy lehetséges!

Ki mondta, hogy gyümölcsléből nem készülhet isteni, szuper egészséges pohárdesszert? Most bebizonyítom, hogy lehetséges!

Mojzes Nóra szerző fotója
Nem vagyok túlságosan édesszájú, de ha néha-néha mégis megkívánok valami nyalánkságot, akkor az egészséges desszertek közül válogatok. Ilyenkor jöhet egy finom szorbé, túrós-gyümölcsös pohárkrém, chia puding és persze a legnagyobb kedvencem, a tápiókapuding, amit neked is jószívvel ajánlok!

A tápióka igencsak megosztó élelmiszer, hiszen íze egyáltalán nincs, magjai pedig áztatás és főzés után zselés gyöngyökké változnak. Eme két tulajdonsága miatt viszont remek pohárdesszert varázsolható belőle, ami ráadásul glutén- és laktózmentes is.

Bármilyen gyümölccsel, fűszerrel, állati vagy növényi tejjel kombinálható. Én leggyakrabban egy kókusztejes-mangós változatot szoktam készíteni, most mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami újat, és nem csak egy tejes, hanem egy gyümölcsleves verziót is kipróbálok, majd ezt a kettőt rétegezem. Milyen jól tettem!

Forrás: Nóri

Az egyik réteghez a már jól bevált tejet és kókuszreszeléket, míg a másikhoz egy light gyümölcsitalt használtam, ami energiaszegény és nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

A tejes változat krémessége és a gyümölcsitallal készült réteg savassága tökéletesen kiegészíti egymást, amit még ráadásul megkoronáz a pirított kókuszreszelék és friss eper.

Ha te is kipróbálnád, galériánkban lépésről lépésre kapsz hozzá útmutatót az elkészítéséhez!