Ki mondta, hogy gyümölcsléből nem készülhet isteni, szuper egészséges pohárdesszert? Most bebizonyítom, hogy lehetséges!
A tápióka igencsak megosztó élelmiszer, hiszen íze egyáltalán nincs, magjai pedig áztatás és főzés után zselés gyöngyökké változnak. Eme két tulajdonsága miatt viszont remek pohárdesszert varázsolható belőle, ami ráadásul glutén- és laktózmentes is.
Bármilyen gyümölccsel, fűszerrel, állati vagy növényi tejjel kombinálható. Én leggyakrabban egy kókusztejes-mangós változatot szoktam készíteni, most mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami újat, és nem csak egy tejes, hanem egy gyümölcsleves verziót is kipróbálok, majd ezt a kettőt rétegezem. Milyen jól tettem!
Az egyik réteghez a már jól bevált tejet és kókuszreszeléket, míg a másikhoz egy light gyümölcsitalt használtam, ami energiaszegény és nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
Ha te is kipróbálnád, galériánkban lépésről lépésre kapsz hozzá útmutatót az elkészítéséhez!