desszert,sütemény,süti,édesség Forrás: Getty Images

Tökéletes fitt desszert stresszes napokra: cukormentes meggyes-mascarponés tekercs

Várandósan, sőt, kisgyermekes anyukaként sem kell lemondanod a mozgásról és az egészséges életmódról! Persze nem könnyű összehozni az edzést a családdal, de nem is lehetetlen: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten bloggere ad szuper tippeket!

Amiben mascarpone van, az szerintem rossz nem lehet, nagyon sokan szeretik ezt az olasz krémsajtot. Mivel elég magas a zsírtartalma, ha teheted, vásárláskor válassz inkább light verziót. Az egyik kedvenc desszert receptemet szeretném megosztani most, aminek az elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Meggy helyett lehet használni más apróbb gyümölcsöt is, vagy esetleg idény gyümölcsöket, csak a képzeletünk szabhat határt.

Cukormentes meggyes-mascarponés tekercs
Hozzávalók
  • 10 dkg zabpehelyliszt (tésztához)
  • 1 evőkanál  cukrozatlan kakaópor (tésztához)
  • 2 evőkanál  eritrit (tésztához)
  • 1 tk.  vanília aroma (tésztához)
  • 3 evőkanál  meleg víz (tésztához)
  • 4 db  tojás (tésztához)
  • 250 gramm  mascarpone (krémhez)
  • 2 evőkanál  tejföl (krémhez)
  • 1 tk.  vanília aroma (krémhez)
  • 3 evőkanál  eritrit (krémhez)
  • Ízlés szerint  meggy (krémhez)

 

 

 

1. lépés
Először nekilátunk a tészta elkészítésének. A tojásokat és a cukrot elkezdjük felverni egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a meleg vizet. Ezután még egy keveset dolgoztassuk a gépet. A lényeg, hogy jól felhabosodjon a keverékünk.
2. lépés
A zabliszthez hozzáadjuk a kakaót, majd az eritrites-tojásos krémünkhöz keverjük, beletesszük a vaníliát is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből a tésztát és levettük róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével. Mikor már teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a krémet.
3. lépés
A krémhez a mascarponét összekeverjük a tejföllel, eritrittel és a vaníliával, majd a meggyet is hozzákeverjük. Rákenjük a piskótára majd felcsavarjuk. Személy szerint én alufóliába tekertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam pihenni. Másnap könnyedén lehetett vágni.

Ha tetszett a recept, kövesd Évit az Instagramon még több kajatippért!