Az ősz egyik legfittebb és legfinomabb édessége: barackos morzsasüti
Lassan begyűrűzik az ősz a konyhába is, helyet kapnak a "kuckózós" sütemények, teák, forró csokik. Én személy szerint nagyon vártam ezt az időszakot, kellemesebb a hűvösebb időkben a sütő mellett is állni, ráadásul összeraktam egy nagyon egyszerű sütemény receptet, amit bárki el tud készíteni, nem igényel nagy tudást.
Teljes mértékben növényi alapanyagokkal készült, vegánok is fogyaszthatják. Gyümölcsnek azért választottam a barackot, mert most van a szezonja, de nagyon jól működik almával, körtével is. Gyümölcslekvárral tálaltam, szinte azonnal elfogyott a családban!
- 150 gramm zabliszt
- 100 gramm kókuszzsír
- 100 gramm szeletelt mandula
- 5 ek. eritrit
A barackokat félbevágjuk és egy kiolajozott tortaforma aljába fektetjük őket. Közben elkészítjük a morzsát. A lisztet a kókuszolajjal, az eritrittel ês a mandulával összedolgozzuk. (Nem kapunk homogén tésztát, az a lényeg, hogy morzsolódjon.) A tésztát rámorzsoljuk a barackokra. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük alufóliával lefedve. 20 perc után még kb. 10 percig sütjük, de figyeljük, hogy ne égjen meg a tészta.