Proteinforrások vegánoknak
Mutatjuk a legjobb növényi fehérje-forrásokat!
Mogyoró (28 g-ban van 4 g)
Ha a proteinben gazdag mogyorót egy kis gyümölccsel vagy joghurttal párosítod, nem csak magnéziumhoz, omega-3 zsírsavakhoz, biotinhoz jutsz, de a rost és fehérje kombinációja hosszú időre el is telít!
Lencse (200 g-ban 18 g)
Rendkívül magas a protein tartalma, de emellett rengeteg rostot is tartalmaz, ami jót tesz az emésztésnek, és stabilizálja a vércukorszintet is. Szórd a salátádra vagy fogyaszd főzelékként!
Quinoa (170 g-ban 8 g)
Bár a quinoát alapvetően pl. rizst helyettesítő köretként fogyasztjuk, valójában egy magas proteintartalmú mag. Segíti a fogyásodat és az izomépítést!
Mandulavaj (2 evőkanálban 7 g)
Több rostot, kalciumot, káliumot, vasat és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a mogyoróvaj, és nagyon-nagyon finom!
Borsóprotein (2 evőkanálban 14 g)
Az egyik legnépszerűbb fehérjepor alapanyag, ami a sárgaborsóból készül. Jó aminosav forrás, érdemes felturbózni fele a reggeli smoothie-dat!