Forrás: getty images
3 trükk, hogy mindig tökéletes rizst tudj készíteni
Sokan nincsenek tisztában a helyes módszerrel, de most megmutatjuk, hogyan lesz a lehető legjobb!
A rizst azért nehéz tökéletesen elkészíteni, mert ha nem figyelsz az arányokra, ragacsos lesz a végeredmény. Paul Kita, az amerikai MH kajaszakértője viszont kifejlesztett egy módszert, amivel mindig tökéletes rizst lehet főzni.
Mindössze 3 dologra kell figyelni:
- Főzes előtt öblítsd le a rizst, hiszen rengeteg keményítőt tartalmaz. Sokkal könnyebb, pergősebb lesz a végeredmény, ha előtte átmosod.
- Víz helyett főzd alaplében, klasszisokkal finomabb lesz.
- Mikor beleöntöd a rizst a lábasba, tedd bele az ujjadat és az első ujjbegyed tetejéig öntsd a folyadékot. Egyébként az is jó megoldás, ha éppen annyi alaplevet öntesz rá, hogy fél centire ellepje a rizst.
A fenti tippek természetesen akkor is működnek, ha másfajta edényben, például serpenyőben főznél rizst, mert mondjuk paellát készítesz, szóval vesd be őket bátran!
A következő videón pedig minden lépést meg is nézhetsz:
A következő kütyük abban is segítenek, hogy jobban menjen a többi konyhai művelet: