Borítókép: Eláll a lélegzet! Ezek a velencei filmfesztivál történetének legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatai Forrás: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Eláll a lélegzet! Ezek a velencei filmfesztivál történetének legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatai

Ujvári Viki szerző fotója
A velencei filmfesztivállal kezdetét is veszi a vörös szőnyeges szezon, ami minket is rögtön hangulatba hozott, így most egy kis időutazásra invitálunk téged!

Augusztus 28-án kezdetét vette és egészen szeptember 7-ig tart a velencei filmfesztivál, ahol idén is jó pár régóta várt filmet mutatnak be először a nagyközönség előtt, a premierek mellett pedig bátran borítékolható, hogy ezúttal is számos emlékezetes vörös szőnyeges pillanattal gazdagodunk majd.

A filmtörténelem első filmfesztiválja, az olaszul Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica névre keresztelt rendezvény 1932-ben került megrendezésre. A filmművészeti szempontból a legnagyobb elismerésnek számító, számos névváltozaton átesett Arany Oroszlán díjat 1954-ben adták át először jelenlegi formájában, Renato Castellani, Rómeó és Júlia című filmjéért. A velencei filmfesztivál a mai napig a legfontosabb és legelismertebb filmfesztivál a világon, ahol a sztárok is örömmel teszik tiszteletüket. Ennek köszönhetően pedig megannyi emlékezetes vörös szőnyeges megjelenéssel örvendeztettek meg minket. És bár minden említésre méltó momentumot megmutatni lehetetlen lenne, azért megpróbáltuk csokorba gyűjteni mind közül a legmaradandóbb és legikonikusabb ruhaválasztásokat.

Még több nosztalgikus pillanatra vágysz a velencei filmfesztivál történetéből? Akkor ez a gyűjteményünk is tetszeni fog!