Tojást a kávéba? Mutatjuk, miért jársz jól vele
A 2017-es nyár egyik slágeritala a tonikos kávé volt. A bizarr hangzású koktél esetén nem nagyon volt középút, vagy imádták, vagy utálták a fogyasztók. Most egy hasonlóan őrült verzióba futottunk bele, ami ráadásul a magyar, a skandináv és a vietnami kultúra részét is képezte az utóbbi évszázadokban.
Mi mondjuk speciel nem nagyon hallottunk a nagyszülőktől a nyers tojással felturbózott kávéról, de ez persze még nem zár ki semmit. Oké, tegyük fel, hogy elfogadjuk, amit a különös ital fogyasztói mondanak: ez egy édes, krémes ital, ami feldobja az unalmas reggeli feketét. Na, de mi a helyzet például a szalmonellával? Az ominózus baktérium a 160 fokot már nem bírja, ehhez képest a kávé körülbelül 200 fokon gőzölög reggelente.
A szakember elmondása szerint a sportolók többsége fogyaszt tojást és kávét is a tréningek előtt, de nem mindenki vegyíti a két komponenst. A dietetikusok szerint egy próbát mindenképp megér a dolog, a lényeg, hogy nagyon figyeljünk a kávé magas hőmérsékletére!