A csokis hummusz az egészséges desszert, amit ki kell próbálnod!
Néhány éve robbant be a köztudatba itthon is a hummusz, mint egészséges étel, amit reggelire, ebédre és vacsorára is fogyaszthatunk, legtöbbször pirítóssal vagy tortillával, esetleg pita kenyérrel kiegészítve. Az eredeti recept szerint csicseriborsóból vagy szezámpasztából készül a népszerű közel-keleti étel, de láttunk már lencséből készült verziót is.
Most pedig itt a legújabb őrület: az édes, csokis desszertként tálalt hummusz, ami egyáltalán nem hasonlít a sós változatra. Pontosabban annyiban mégis, hogy csicseriborsóból készül csak úgy, mint az eredeti étel, ám annyira krémes és lágy – illetve nagyon csokis – hogy egy mousse desszertre hajaz leginkább.
A legjobb benne, hogy egészséges és kedvedre kombinálhatod bogyós gyümölccsel, chipsszel, crackerrel vagy pereccel – tehát szinte bármivel, amivel csak szeretnéd. Arról nem is beszélve, hogy a csoki iránti vágyadat is teljes mértékben kielégíti. Alább találod a receptet, amiből 8 adagot kapsz és mindössze 10 percet vesz igénybe az elkészítése.
Csokis hummusz
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve és leöblítve
- 5 evőkanál juharszirup
- 3 evőkanál cukrozatlan kakópor
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál lefőzött kávé
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál mini csokicsipsz
- 8 nagy eper
- 1 db alma, szeletekre vágva
- néhány darab pita
- 1 bögre perec
Így készül:
- Öntsd a csicseriborsót, a juharszirupot, a mogyoróvajat, az olívaolajat, a kávét és a sót egy robotgépbe és keverd simára az egyveleget. Szükség esetén kapard le az edény faláról a masszát, keverj rajta egyet fakanállal és turmixold tovább néhány percen keresztül.
- A kész masszát szórd meg csokicsipsszel, tálald eperrel, almával, perccel és pitával.
És ezt olvastad már?
A JOY magazin írása.