Borítókép: A dalgona kávé után jönnek az isteni habos, jeges italalternatívák Forrás: Getty

A dalgona kávé után jönnek az isteni habos, jeges italalternatívák

Epres, matchás, nutellás, mogyoróvajas... Csak győzz kísérletezni és kóstolni!

A dalgona kávé egyre ismertebb és népszerűbb, sikere valószínűleg annak is köszönhető, hogy látványos, finom és könnyű elkészíteni. Az instantkávéból és cukorból kevert habot a jeges vagy meleg tejre kell halmozni és kész is!

Persze az alap verziót is lehet variálni mindenféle ízesítővel: fahéjjal, vaníliaesszenciával, rummal, narancsolajjal, vagy akármilyen kávésziruppal, amit szeretsz és van otthon. Ha viszont nem klasszikus, kávés verzióra vágysz, akkor, van pár tippünk más laternatívákra – recepttel!

Forrás: Getty
Klasszikus dalgona kávé, amit ízesítőkkel tudsz variálni: narancsolaj, rum, vanília

Teljen a nyár jeges dalgonaitalok jegyében!

Érdemes kikísérletezni a legjobb habokat, a cukormennyiséget és az állagot tekintve. A csicseriborsókonzerv leve például tökéletes textúrát ad a habnak, de van, aki egyszerűen egy kis habfixálót kever a mixhez. Több nutellás verziót is találtunk, ez az egyik:

A többi ínycsiklandó finomságért kattints a galériába, nem fogod megbánni!

Szereted a gyors és könnyű recepteket? Mutatunk néhányat, amihez csak 3-4 hozzávaló kell...