A dalgona kávé után jönnek az isteni habos, jeges italalternatívák
A dalgona kávé egyre ismertebb és népszerűbb, sikere valószínűleg annak is köszönhető, hogy látványos, finom és könnyű elkészíteni. Az instantkávéból és cukorból kevert habot a jeges vagy meleg tejre kell halmozni és kész is!
Persze az alap verziót is lehet variálni mindenféle ízesítővel: fahéjjal, vaníliaesszenciával, rummal, narancsolajjal, vagy akármilyen kávésziruppal, amit szeretsz és van otthon. Ha viszont nem klasszikus, kávés verzióra vágysz, akkor, van pár tippünk más laternatívákra – recepttel!
Teljen a nyár jeges dalgonaitalok jegyében!
Érdemes kikísérletezni a legjobb habokat, a cukormennyiséget és az állagot tekintve. A csicseriborsókonzerv leve például tökéletes textúrát ad a habnak, de van, aki egyszerűen egy kis habfixálót kever a mixhez. Több nutellás verziót is találtunk, ez az egyik:
A többi ínycsiklandó finomságért kattints a galériába, nem fogod megbánni!
Szereted a gyors és könnyű recepteket? Mutatunk néhányat, amihez csak 3-4 hozzávaló kell...