Borítókép: Mihalik Enikő gluténmentes, cukormentes sajttorta receptje

Mihalik Enikő gluténmentes, cukormentes sajttorta receptje

Nem csak szép, de sütni is tud! Magyar modellünk, Mihalik Enikő elárulta kedvenc sajttortájának titkát! Ráadásul egészséges, gluténmentes és cukormentes is!


Mihalik Enikő a példa rá, hogy a modellek a feltételezéssel szemben szeretnek enni, sőt még sütni is tudnak! Legalábbis Enikő biztosan, aki szuper glutén- és cukormentes sajttorta receptjét árulta el, a mi nagy örömünkre! Istenien hangzik, és egészséges is!

Hozzávalók:


A süti aljához:


250 g gluténmentes keksz, egyenletesen morzsolva - lehet sós, édes, natúr, ízléstől függően
34 g agavé szirup
175 g kókuszolaj
Dolgozd össze a hozzávalókat egyenletesen, majd tedd hűtőbe a masszát, amíg a krémet készíted.

A krémhez:


800 g zsírszegény Philadelphia krémsajt, szobahőmérsékleten
134 g agavé szirup
3 evőkanál (35 g) mandulaliszt - ha túl folyós a massza, adj hozzá kicsit többet
4 tojás
1/3 bögre (80 ml) tejszín
1 evőkanál reszelt citromhéj
fél citrom leve
2 teáskanál vanília aroma
Egy keverőedényben dolgozd el egyenletesen a krémsajtot, a lisztet, és az agavé szirupot. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a tejszínt, a citromot, és a vaníliát, és keverd egyenletesre.

Díszítéshez (opcionális):


1 bögre (240 ml) tejföl
10 g agavé szirup
1/2 teáskanál vanília aroma

Sütési instrukciók:


Kókusz olajjal kend be egy 23 cm-es kerek, magas falú sütőforma alját. Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. A kekszes keveréket oszlasd el egyenletesen a sütőforma alján. A tetején oszlasd el a krémet.
Süsd a süteményt 15 percig 180 C-on, majd vedd vissza a hőfokot 120 C-ra. Süsd tovább 60-90 percig, akkor jó, ha aranybarnára sült, csak a közepe puha még kicsit.
Vedd ki a meleg süteményt, kend rá a tejfölös krémet, és tedd vissza 15 percre a sütőbe.
Vedd ki a ütőből, és egy késsel óvatosan húzz körbe a sütemény szélén, hogy elváljon a formától.
Hagyd teljesen kihűlni, és tedd pár órára hűtőbe, akár egész éjszakára.
Tálald gyümölccsel vagy gyümölcs szósszal a tetején.
Fogyaszd egészséggel!

Ugye milyen jól hangzik! Te kipróbálod?


Forrás: harpersbazaar.com