A hét táplálkozási tippje: Égess zsírt brokkolival!
A csirkemell és barna rizs kombó mellett a brokkoli is előkelő helyet foglal el a rendszeresen edzők étrendjében. Viszont annak ellenére, hogy sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mégsem vált ki töretlen lelkesedést.
Japán kutatók viszont bebizonyították, hogy az anyagcserét is képes felpörgetni, ugyanis a brokkoliban lévő szulforafán segíthet a fogyásban. Méghozzá nem is egy, hanem rögtön két módon. Először is, aktivizálja a barna zsírsejteket, felpörgetve az anyagcserét. Emellett viszont a zsírdús ételek negatív hatását (hízás, gyulladások kialakulása) is képes visszafordítani.
Egyébként a brokkoli nagyon jó hatással van a szervezetre, ugyanis megvédi a szívedet, segít az ízületi gyulladások megelőzésében, felpörgeti a regenerációt, ráadásul a memóriának is jót tesz.
Még szerencse, mivel elég sok módon el lehet készíteni, akár levesként, sülve, vagy párolva is, így nehéz megunni.
Olvasnál még a témában?