Borítókép: Mutatjuk az idei év 5 legérdekesebb kajatrendjét

Mutatjuk az idei év 5 legérdekesebb kajatrendjét

Elöljáróban csak annyit: a görögdinnyemagból készített vaj nagyot megy majd 2019-ben.

A zabtej annyira 2018, mint a pinty, úgyhogy itt az ideje, hogy sorra vegyük, mit eszünk idén. A fent említett görögdinnyemagos vaj mellett kerülnek még érdekes dolgok a tányérjainkra, az alábbiakban a legfontosabbakat szedtük össze nektek.

Csúnya kaják

Instagramon nem feltétlenül mutatnak olyan jól a furcsa alakú zöldségek, de pontosan ugyanannyira egészségesek, mint "szép" társaik. Szerencsére egyre többen válnak tudatossá az ételfogyasztást illetően is, olyannyira, hogy idén még többen keresik majd a szépséghibás termékeket.

Alternatív vizek

Nagyot ment 2018-ban a kókuszvíz, a szakemberek szerint pedig bőven lesznek versenytársai idén az italnak. A kaktuszvizet a bőrre gyakorolt pozitív hatásai miatt fogják keresni, a juharvizet pedig azért, mert fele annyi cukrot tartalmaz, mint a kókuszvíz.

Jackfruit

Ez a gyümölcs már most népszerű alternatívája a húsnak, de idén még nagyobbat mehet a dietetikusok szerint. A délkelet-ázsiai étel leginkább a pulled pork helyetteseként köszönhet vissza az étlapokról.

Viszlát hagyományos jégkrémek

Egyre több cég helyettesíti a hagyományos tejet a különböző jégkrémekben, úgyhogy idén még több lesz a humuszból és avokádóból készült nyalánkság.

Görögdinnyemag

Nem csak köpködni fogjuk idén, hanem bőszen fogyaszthatjuk a csonthéjas magvakból készült vaj helyettesítőjeként. Ez különösen azoknak jó hír, akik allergia miatt nem fogyaszthatták ezeket a termékeket.